Primarul comunei Șotrile, Bogdan Davidescu, ar putea fi suspendat din PSD pentru șase luni, după ce DIICOT a demarat cercetări într-un dosar penal în care edilul este acuzat de șantaj, act sexual cu un minor și pornografie infantilă.

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că situația va fi analizată joi, la ședința Biroului Județean, când va fi analizată situația creată și vor fi dispuse măsuri în acest sens. Toader spune că discuția va fi una colegială, care să nu pună sub semnul întrebării atitudinea partidului în fața unor astfel de situații și codul de etică care prevede sancțiuni în astfel de situații.

Potrivit codului de etică al partidului, în astfel de situații se merge până la excluderea din partid, a explicat Bogdan Toader, care a mai spus că speră să nu se ajungă totuși la o astfel de situație și să se aștepte rezultatul anchetei făcute de organele de cercetare dar, până atunci, ca o măsură de precauție, propune suspendarea primarului de la Șotrile din partid pentru șase luni, astfel încât imaginea partidului să nu fie pusă sub semnul întrebării.

Întrebat de ce în cazul consilierului local de la Breaza, acuzat tot de relații sexuale cu un minor, s-a dispus excluderea acestuia din partid, Toader a explicat că în acel caz au fost date concrete care au dovedit faptul că respectivul consilier a comis faptele și că a fost arestat preventiv de o instanță, lucru care în cazul primarului de la Șotrile nu s-a întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here