fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO – RASP în pragul falimentului din cauza amenzilor pe care trebuie să le plătească. Stația de epurare rămâne fără autorizație

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

În fiecare lună Apele Române amendează Regia Autonomă de Servicii din Ploiești pentru poluarea pe care stația de epurare o produce zilnic.

Analizele arată că apele evacuate din stație sunt pline de poluanți, de la uleiuri, detergenți și până la amoniu, azot și fosfor.  

La stația de epurare a municipiului Ploiești, muncitorii scot gunoaiele din grătare cu furca și roaba. (FOTO)

 - Ziarul INCOMOD

Stația are o jumătate de secol și are doar o treaptă mecanică. Nici vorbă de una chimică sau biologică, așa cum ar trebui.  Ce nu este filtrat de grătarele stației, ajunge în pârâul Dâmbu și, de acolo, în râul Prahova.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

Depășită din punct de vedere fizic și moral, stația de epurare a Ploieștiului ar fi trebuit să fie închisă de multă vreme.

În urmă cu mai bine de 15 ani, începea construirea unei noi stații de epurare, însă lucrările au fost sistate din 2013, din lipsă de finanțare, iar apoi a urmat un șir lung de litigii.

Numai pentru luna septembrie RASP Ploiești are de achitat 900.000 de lei către Apele Române, reprezentând amenda și contribiția la fondul de mediu și asta pentru că nu avem o stație de epurare conformă.

Pentru ca lucrările să fie finalizate la noua stație, experții estimează costuri în valoare de aproximativ 21 de milioane euro. Dacă nu va rezolva rapid această problemă majoră de mediu, Primăria Ploiești va plăti amenzi uriașe deoarece municipiul va intra în procedură de infrigement.

- Reclamă -

Mai mult, la 31 decembrie 2023, stația de epurare veche a Ploieștiului pierde autorizația de funcționare emisă de Apele Române.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img