fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

VIDEO: Revoltă pe o stradă din Ploiești. Parcare și piste de biciclete fără sens

Citește Și

- Reclamă -

`Ploieștenii care locuiesc în zona străzii Mircea cel Bătrân sunt revoltați din cauza lucrărilor de amenajare, lucrări care – spun ei – sunt nejustificate. Mai mult decât atât, amenajarea unei piste de biciclete pe trotuarul îngust va pune în pericol atât siguranța bicicliștilor, cât și pe cea a rezidenților. De asemenea, parcarea care va construită în mijlocul străzii strică insulele cu pini și spațiul verde.`

- Reclamă -

Zilele trecute, liniștea ploieștenilor de pe strada Mircea cel Bătrân a fost spartă de utilajele care au început sa muște din insulele cu pini, de care cei care stau în zonă au grijă de când au fost plantați.

Trotuarele, pe ambele părți, au fost marcate cu vopsea.

Surprinși, nedumeriți, oamenii au început să pună întrebări. Reprezentanții firmei care face lucrările au explicat că insulele vor fi reamenajate ca parcări, iar pe trotuare vor fi realizate piste pentru biciclete.

- Reclamă -

Nedumerirea oamenilor s-a transformat în nemulțumire, odată ce și-au dat seama ce înseamnă, de fapt, lucrarea împachetată elegant în proiect pentru beneficiul lor.

Pista care duce în stâpi și în copaci

De fapt, pista pentru biciclete încurcă teribil mersul lucrurilor și presupune soluții tehnice cu care oamenii nu sunt de acord sub nicio formă.

Conform marcajelor făcute deja, pista este foarte aproape de gardurile proprietăților, pe unele tronsoane, la o distanță de mai puțin de un metru. În plus, pe drumul pistei sunt stâlpi de electricitate, dar și mai mulți tei superbi, unii dintre ei înalți de peste 15 metri.

Cand oamenii au întrebat ce se va întâmpla cu acești copaci, șeful de șantier a spus că vor fi mutați (!)

- Reclamă -
Unul dintre teii care vor fi „mutați”

Ploieștenii mai spun că pista este periculoasă atât pentru biciclisti, cât și pentru ei, din cauza distantei foarte mici pana la gard.

Parcare inutilă

Nici cu parcarea ce trebuie amenajată pe locul insulelor cu pini nu sunt de acord cei care locuiesc în zonă. Cei mai mulți dintre ei își țin mașinile în curte și nu au nevoie de o astfel de facilitate aflată oricum la distanță mare de casele lor.

Luați prin surprindere de autorități, ploieștenii de pe strada Mircea cel Bătrân încearcă acum, când deja utilajele au început să sape în spațiul verde, să convingă factorii de decizie sa renunțe măcar la pista de biciclete, pe care o consideră inoportună, lipsită de sens. Iar banii cheltuiți în această investiție – aruncați pe fereastră.

Reporterii Incomod au mers la fața locului și au stat de vorba cu oamenii. Veți vedea, în materialul video de mai jos, cum stau lucrurile din punctul lor de vedere. Care ar fi trebuit sa conteze, atunci când a fost întocmit și aprobat acest proiect, undeva în anul 2020.

Rămâne ca autoritățile sa dea un răspuns pentru modul în care a fost gândită această lucrare.

Abia după ce oamenii au ieșit în stradă și, împreună, am realizat LIVE-ul postat pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod, firma care efectuează lucrările a agățat, de unul dintre pinii din insule, un panou amărât care face identificarea șantierului și a firmelor care lucrează aici.

  • 64 de ploieșteni care au adresele pe strada Mircea cel Bătrân au semnat o petiție pentru sistarea lucrărilor. Petiția a fost înregistrată la Primăria Ploiești.

Ziarul Incomod va face o adresă către direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Ploiești, în care va solicita explicații pentru modul în care este implementat proiectul de reamenajare a zonei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. În curând o să respirăm locuri de parcare cu plată și piste de biciclete. Mulțumim minții geniale care a gândit acest proiect. Au nenorocit brazii, efectiv și-au bătut joc de puținul spațiu verde pe care îl aveam în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...