Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost dotat miercuri cu un nou aparat PCR-RT, care are capacitatea de a efectua  patru probe/oră,  crescând astfel semnificativ capacitatea de testare .

Noul aparat a costat 100.000 lei și a fost achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean Prahova. Achiziția  a fost făcută în contextul în care, în ultima vreme, numărul cazurilor înregistrate în județ a crescut semnificativ, iar timpul de așteptare pentru primirea rezultatului s-a majorat, fapt care a condus la aglomerarea izolatorului de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Legat de acest aspect, Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la unitatea medicală, că, odată cu achizionarea aparatului PCR-RT, cetățenii care sunt suspecți ca fiind infectați cu coronavirus,  nu vor mai aștepta ore în șir rezultat testului pe holurile spitalului.

Ba mai mult, Toader nu a ratat ocazia de a da o replica conducerii DSP Prahova, care în urmă cu o zi a anunțat că a identificat soluții pentru rezolvarea problemelor de la UPU.

„Am evitat în ultima perioadă să vorbesc despre problemele de la nivelul Spitalului Județean de Urgență pentru că am considerat că trebuie să lăsăm autoritățile cu atribuții în acest sens să rezolve problemele. Ieri, în schimb, am văzut comunicatul de presă din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, și am spus că așa ceva nu este posibil. Având în vedere că, încă din luna iulie, noi am trimis foarte multe adrese, și vi le pot pune la dispoziție aceste adrese, cu privire la situația de la UPU,  împreună cu managerul, împreună cu directorul medical, am încercat să găsim soluții și am cerut sprijinul pentru a degreva UPU. Toată lumea înțelege că UPU trebuie să rezolve și alte probleme, nu doar Covid. Ieri am citit în comunicatul de presă de la DSP Prahova faptul că ei au găsit soluții. Trebuie să înțelegem foarte clar că managerul, conducerea spitalului au solicitat fonduri de la Consiliul Județean încă de acum o lună, și au fost aprobate, pentru achiziționarea unui PCR rapid, care efectuează patru teste /oră pentru UPU și o linie completă, de 560.000 de lei, pentru spital, astfel încât cetățenii să nu mai aștepte atât de multe ore la UPU rezultatul, să nu mai avem nevoie de isolator. ”, a susținut Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

 

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a a vorbit și despre problemele de la unitatea ATI mobilă de la SJU Ploiești.

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Se apropie alegerile și cei doi au inceput să iasă la ,,rampă “poate, poate pe unul îl vom realege,și al doilea va mai prelungii la infinit interimatul(că concurs nu e în stare sa-l susțină)-numai că ne-am deșteptat domnilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here