fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Soții agresori pot fi dați afară din propria casă

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Statisticile privind cazurile de violență în familie nu reflectă, din păcate, realitatea. În practică sunt mult mai multe cazuri, dar victimele se tem să vorbească.

Asta ne-a explicat comisar șef Marian Popescu, ofițer în cadrul Poliției Prahova, în cadrul unui talk show Ziarul Incomod pe tema violenței în familie.

Dar victimele au mai multe drepturi decât cred. De exemplu, un ordin de protecție le dă posibilitatea să rămână în locuință, iar agresorul nu are voie să se apropie de ele, deși casa este poate chiar proprietatea acestuia.

- Reclamă -

Dacă nu vor acest lucru, pot fi duse într-o locuință cu adresă secretă, unde să nu fie găsite. În niciun caz, dacă au copii, aceștia nu sunt îndepărtați de victime.

Dar fie pentru că nu știu aceste lucruri, sau pentru că se tem, femeile aleg să rămână lângă agresorii lor. În medie, o victimă îl iartă și se întoarce la agresor de șapte ori. De multe ori însă, cedează și devin din victime agresori. Sunt acele cazuri în care femeile, sătule să fie lovite, ajung să își ucidă „tartorul„. Sau poate chiar ele sfârșesc tragic, când la un moment dat bătăile nu se mai opresc la timp…

Urmăriți emisiunea de mai jos cu comisar șef Marian Popescu pentru a afla toate drepturile pe care le au persoanele agresate în familie, ce presupune un ordin de protecție și cât de rapid se emite, dar și ce se întâmplă dacă victima alege să își retragă plângerea:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img