fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Un super-iaht misterios ancorat în Italia i-ar aparține lui Putin. Ofițeri ruși, printre membrii echipajului

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un super-iaht misterios despre care se crede că aparține lui Vladimir Putin este ancorat în Italia, printre membrii echipajului său numărându-se bodyguarzi ai președintelui rus din Serviciul Federal de Protecție (SFP) de la Moscova, relatează Business Insider, citat de hotnews.ro.

Jurnalista de investigații Maria Pevcic și activistul anticorupție Gheorghi Alburov, ambii colaboratori ai disidentului rus Alexei Navalnîi au postat luni un reportaj pe Youtube despre super-iahtul numit „Scheherazade” (Șeherezada).

- Reclamă -

Nava este ancorată în orașul Carrara aflat în regiunea Toscana a Italiei, Pevcic distribuind pe Twitter mai multe fotografii cu aceasta.

- Reclamă -

The New York Times scrie că Scheherazade, unul dintre cele mai mari iahturi de lux din lume, nu are vreun proprietar public și că nava în valoare de aproape 700 de milioane de dolari (echivalentul a aproximativ 75 de miliarde de ruble) are șase punți, două heliporturi, o piscină, un spa și un salon de înfrumusețare.

Pevcic și Alburov au obținut în luna decembrie a anului trecut o listă cu membrii echipajului navei, toți cei permanenți fiind ruși, cu excepția căpitanului acesteia, un cetățean britanic.

Colaboratorii lui Navalnîi afirmă, pe baza listei cu echipajul pe care au obținut-o, că unii dintre membrii acestuia lucrează de asemenea pentru SFP (Serviciul Federal de Protecție), o agenție militarizată a statului rus a cărei misiune este protejarea personală a președintelui țării.

Pevcic afirmă că investigațiile lor au descoperit cel puțin 10 ofițeri ai SFP care sunt trecuți pe lista echipajului iahtului Scheherazade.

- Reclamă -

Citește articolul integral pe hotnews.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img