fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Vouchere educaționale în Ploiești pentru (câțiva) elevi și preșcolari

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploiești a aprobat joi acordarea de vouchere educaționale în cuantum de 150 de lei, la început de an. Măsură este destinată tuturor preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și cel gimnazial din municipiu, însă există temeri că nu toată lumea ar urma să se încadreze.

Propus de consilierii PNL, ca răspuns la propunerea primarului Volosevici de acordare gratuită a unor pachete cu ghiozdane, rechizite și cărți, proiectul aprobat joi de forul legislativ ploieștean prevede, în locul acestor pachete, acordarea de vouchere educaționale. Astfel, fiecare copil, de la grădiniță până la clasa a opta, ar urma să primească la început de an școlar vouchere în valoare de 150 de lei.

- Reclamă -

Pentru asta, părinții vor fi nevoiți să depună, între 16 august și 30 septembrie, cereri la Primărie, însoțite de certificatele de naștere ale copiilor și de dovada că aceștia sunt înscriși la unitățile de învățământ din municipiu.

Vouchere educaționale pentru copiii din Ploiești

Fiecare beneficiar va primi mai multe vouchere, în valoare cumulată de 150 de lei de persoană. Acestea vor putea fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de ghiozdane, rechizite școlare, cărți, caiete de activități, culegeri sau atlase.

Conform calculelor, aproape 21.000 de copii ar putea beneficia de această măsură la începutul anului școlar 2023-2024. Există, însă, semnale că numărul final de beneficiari ar urma să fie mult mai mic. În timpul ședinței de joi a Consiliului Local Ploiești, primarul Andrei Volosevici a avertizat că proiectul cuprinde mai multe aspecte greu de pus în practică. În aceeași notă, consilierul local Paul Palaș, președintele comisiei de buget a CL, a amintit că există o lege care stabilește cine și cum poate să acorde vouchere, observând că în respectivul act normativ se prevede că voucherele educaționale pot fi oferite doar pentru copiii din familii cu venituri modeste, ca o formă de ajutor social. Astfel, dacă hotărârea CL va intra sub incidența legii respective, asta ar duce la o reducere substanțială a numărului final de beneficiari.

- Reclamă -

În acest context, secretarul general al municipiului, funcționarul care asigură legalitatea deciziilor la nivelul Primăriei, a anunțat în timpul ședinței CL că își rezervă dreptul să mai facă verificări înainte de a se hotărî dacă va semna de legalitate pe hotărâre.

PROIECT: Pachete cu ghiozdane, rechizite și culegeri, acordate gratuit de Primăria Ploiești pentru preșcolari și elevi

Ce este sigur e că, odată cu adoptarea acestei hotărâri de Consiliu, programele „Cutia școlarului” și „Primul ghiozdan”, prin care erau oferite gratuit ghiozdane și rechizite pentru toți copiii care intrau în clasa zero și respectiv clasa întâi, se desființează.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...