fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Zi decisivă, astăzi, pentru mai mulți operatori care fac curse de călători în Prahova. Consiliul Județean amenință că ar putea merge până la rezilieri de contracte

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a transmis un ultimatum pentru trei firme mari care fac curse de călători între mai multe localități ale județului, acuzate că nu respectă programele. Conducerea instituției a programat pentru astăzi o ședință decisivă și a sugerat că ia în calcul inclusiv rezilieri de contracte și încredințarea directă a serviciului, până la o nouă licitație.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Apostol, a anunțat că va avea astăzi o discuție cu reprezentanții celor trei firme care au preluat, în asociere, mai multe trasee de transport public între localitățile din Prahova. El susține că problemele au plecat tocmai de la neînțelegerile dintre acești operatori privind efectuarea curselor, ceea ce a făcut ca mai multe curse, la orele sau în zonele cu puțini călători, să nu mai fie efectuate.

- Reclamă -

Apostol a amintit că, prin contract, Consiliul Județean s-a angajat să achite o compensație, astfel încât transportatorii să obțină o cotă minimă de profit chiar și de pe traseele mai puțin rentabile, astfel că, potrivit vicepreședintelui CJ, operatorii n-au nicio scuză să nu efectueze curse.

„În momentul de față, problemele cele mai mari sunt pe grupele unde contractele au fost câștigate de o asociere între trei firme mari. I-am chemat pe toți trei de mai multe ori, este o dispută comercială între cei trei, nu se înțeleg cine ce trasee să efectueze. Le-am dat un ultimatum. Operatorii trebuie să efectueze serviciul prevăzut un contract. Și nu este un contract din care să iasă în pierdere. Aceste contracte au prevăzută o compensare pe curse, care să le asigure un profit de minim 6,13%. Un singur lucru le-am specificat, vă plătesc atât timp cât aveți toate cursele efectuate. În momentul când nu efectuezi cursele, eu nu pot să demonstrez nici cetățenilor, nici Curții de Conturi, de ce mai dăm acea compensație”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, într-o conferință de presă susținută marți la sediul USR Prahova.

Trei operatori care fac curse de călători, chemați la discuții de conducerea CJ Prahova

Cele mai mari probleme sunt pe traseele din Ploiești spre Câmpina și Valea Prahovei, pe cele din așa-zisa zonă metropolitană a Ploieștiului și pe cele către sudul și sud-estul județului, mai spune Cristian Apostol.

- Reclamă -

„Toți operatorii trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte contractul și să efectueze cursele. Ei cred că nu li se poate întâmpla nimic. Și aici am mai spus-o și le-o spun din nou, direct, dacă cineva crede că nu se vor lua decizii de reziliere se înșală. Am lucrat în luna ianuarie ca să avem rezerve. Pe situație de urgență, vom putea să încredințăm direct câte un traseu, până organizăm o nouă licitație. Suntem singurul județ care dă acea compensare pentru operatori, este un lucru în beneficiul lor, atât timp cât își fac treaba. Se pare că unii, chiar și așa, nu vor să și-o facă. Și atunci vom lua decizia cea mai bună la momentul la care avem sută la sută opinia că nu se mai poate rezolva nimic cu operatorii actuali”, a completat vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Acesta a mai precizat că reprezentanții uneia dintre firme ar fi comunicat verbal, deja, că ar fi dispuși să renunțe la traseele de pe Valea Prahovei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut