15 percheziții au fost efectuate luni dimineață, 28 februarie, în Dolj și în București, într-un dosar privind obținerea de certificate false de vaccinare anti-covid.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de complicitate la înşelăciune, instigare la fals intelectual şi instigare la fals informatic. Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor”, a anunţat IGPR.

Trei persoane din Dolj sunt suspectate că au intermediat legătura dintre nevaccinații care doreau să cumpere adeverințe false și personalul medical care înregistra fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

45 de persoane, printre care și cetățeni străini, au fost identificate de polițiști ca fiind înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic al Vaccinărilor.

16 persoane sunt aduse la audieri cu mandat, fiind conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.

La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat şi Poliţiei Municipiului Băileşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here