fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

20 de șoferi rămași fără permis în Prahova, într-o singură zi

Citește Și

- Reclamă -

20 de șoferi au rămas fără permis pe drumurile din Prahova, într-o singură zi. Polițiștii au oprit pentru control aproximativ 400 de mașini pe parcursul zilei de vineri.

Pe lângă faptul că 20 de șoferi au rămas fără permis, valoarea sancțiunilor date de polițiștii de la Rutieră vineri depășește 100.000 lei.

Redăm mai jos comunicatul Poliției Prahova:

Ieri, 16 Februarie, în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost organizate acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării legislației în vigoare privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prin descurajarea elementelor infracționale cu impact stradal.

- Reclamă -

Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi și Vălenii de Munte, precum și pe raza de competență a Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei.

În cadrul acțiunilor au fost controlate peste 380 de autovehicule, iar în vederea combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența consumului de băuturi alcoolice au fost efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Astfel, au fost aplicate, în total, 205 sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 57 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pietonilor care nu respectă prevederile legale privind traversarea părții carosabile, dar și 21 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

- Reclamă -

Pe raza orașului Băicoi, polițiștii au acționat împreun cu reprezentanții RAR, fiind aplicate, cu această ocazie, 18 sancțiuni pentru neregulile constatate privind starea tehnică.

Ca măsuri complementare au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru neacordare prioritate pietoni, dar și două certificate de înmatriculare.

Valoarea tuturor sancțiunilor este de aproximativ 107.000 de lei.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni sunt organizate permanent la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova în vederea menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și în vederea prevenirii evenimentelor negative, de orice natură.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut