fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

2018 este ultimul an în care Hipodromul va mai primi bani de la primărie-VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Viceprimarul Cristian Ganea a informat într-o ședință de Cosiliu Local că fondurile alocate hipodromului au fost reduse la jumătate pentru anul 2018 și a menționat că acesta este ultimul an în care hipodromul va mai primi fonduri.

Cristian Ganea a mai spus că hipodromul din Ploiești este singurul hipodrom din lume care este încadrat la sport, iar cursele de cai nu sunt un sport. Totodată viceprimarul a subliniat faptul că în toată lumea hipodromurile și activitățile lor sunt sub regia Ministerului Agriculturii și Ministerului Finanțelor.

- Reclamă -

Consilierul Local (PSD) George Botez a spus că sportul de performanță nu se face pe bani publici și a recomandat să se găsească un sponsor pentru această activitate.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Din pacate se pare ca activitatea hipica si respectiv caii au ajuns DUSMANII bugetului MUNICIPIULUI PLOIESTI. Reamintim Administratiei Locale ca DANSII s-au „imparatit” prin cererea de finantare cu pomposul titlu de ORGANIZATOR DE CURSE prin CSM Ploiesti. Este la latitudinea dansilor cum si cu ce cheltuieli si venituri gospodaresc acesta activitate, pentru a justifica investitia facuta. Dar,ii invederam sa nu uite ca in anul 2002, prin HG 237 au primit CADOU Hipodromul in suprafata de 390 ha ( 370 ha teren agricol – 20 ha Hipodrom ) de la Regia Cai de Rasa. Cele 370 ha reprezentau baza de furajare a cailor, iar dupa ce acestia au fost vanduti catre privati, au fost arendate iar veniturile obtinute ( mici la vremea respectiva ) alimentau bugetul Hipodromului. Veniturile din arendarea a 370 ha in zilele de azi se ridica la 370hax800kg grau/ha X0,6lei/kg =177600 lei/an. UNDE SUNT CELE 370 HA ? Pe de alta parte o parte din buget era reprezentat, cum este firesc si sanatos, de o cota de minim15 % din pariurile efectuate la vremea respectiva de Loterie pe Hipodrom ( de asemenea mici, deoarece se juca numai la Hipodrom ) si nu la nivelul intregii tari ( asa cum se poate acum datorita avansului tehnologic ). CE A FACUT ORGANIZATORUL IN ACEST SENS ?. Nu mai vorbim de restul activitatilor conexe ( restaurant si cafenea nefunctionale , etc ). Nu mai vorbim de SPONSORIZARI care au fost la nivel de 2017, atentie 0 LEI. Pe de alta parte caii ( proprietarii ) au platit o taxa de participare la de 5%, ( 51760 lei/2017 ), platesc chirii si taxe de antrenament si nu recupereaza prin premii nici macar 1/3 din intretinerea anuala si spera ca ORGANIZATORUL va manageria in crestere activitatea si intr-un viitor ( probabil la PASTELE CAILOR ) vor putea sa mai indulceasca pierderile. CE SA REPROSAM CAILOR SI PROPRIETRILOR, care au sustinut din buzunar, ca actori prost platiti, activitatea unui Hipodrom MORT din proiect si ingropat de modul in care proprietarul ( Municipiul Ploiesti ) intelege sa il ADMINISTREZE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut