Fotografie cu caracter ilustrativ

În această perioadă, polițiști ai Serviciului Rutier au organizat o serie de acțiuni în scopul prevenirii accidentelor de circulație comise pe fondul vitezei excesive și al abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.

Pentru neregulile constatate au aplicat 400 de sancțiuni contravenționale (dintre care 165 pentru viteză, 59 pentru bicicliști, 15 pentru pietoni, 30 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.), în valoare de 88.955 lei, iar ca măsuri complementare au reținut nouă permise de conducere auto și au retras cinci certificate de înmatriculare auto.

Acțiune rutieră în Blejoi

  • Vineri, în intervalul 12 – 16, polițiști ai Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea neregulilor la regimul rutier.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.750 lei.

Acțiune în Dumbrava

  • În aceeași zi, în intervalul 1830 și 2030, polițiști ai Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au acționat pe raza comunei Dumbrava.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.650 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

  • Vineri, în jurul orei 10, un agent de poliție rutieră din cadrul B.D.N.E. – D.N.1 a depistat, în localitatea Puchenii Mari, doi bărbați care circulau pe bicicletă sub influența băuturilor alcoolice.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amenzi de 750 lei fiecare.

  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – cinci (două în Ploiești, căte una în Cocorăștii Colț, Bucov, Șotrile);
  • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – două (Mălăiești, Bărcănești);
  • Conducere a unui autovehicul fără a poseda permis – una (Bărcănești);
  • Conducere a unui autovehicul având acest drept anulat – una (Ploiești);
  • Refuz recoltare probe biologice de sânge – una (Ploiești).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here