fbpx
joi, mai 2, 2024
spot_img

Cum a scăpat Cezar Stoichiciu, fostul director CSM Ploiești, de acuzații pentru că faptele s-au prescris

Citește Și

- Reclamă -

Cezar Stoichiciu (foto sus), fost director CSM Ploiești și fost coordonator al serviciului de achiziții din cadrul Poliției Locale Ploiești, a scăpat de acuzațiile de abuz în serviciu contra intereselor publice și 116 acte materiale de fals intelectual în formă continuată, după ce faptele s-au prescris.

Este vorba despre dosarul în care Cezar Stoichiciu, alături de alți angajați ai Poliției Locale Ploiești, a fost acuzat că a cumpărat mai multe stații de emisie-recepție și un sistem software AVL pentru gestionarea terminalelor, însă, nici până în ziua de astăzi sistemul, un computer, nu există fizic în sediul Poliției Locale Ploiești. Mai mult decât atât, factura emisă de societatea Barby Route SRL din Brașov a fost plătită, deși produsele nu au fost livrate și, în plus, procurorul de caz a prezentat probe că factura a fost ante-datată.

- Reclamă -

Totodată, potrivit comunicării hotărârii penale din dosar, ancheta a pornit după ce fostul director al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader, i-a cerut unei inculpate din dosar să îi acuze pe Cezar Stoichiciu și pe o altă inculpată din dosar, promițându-i în schimb să o reangajeze în cadrul instituției.

„La finalul declarației inculpata a precizat că directorul general al Poliției Locale, Toader Cristinel, după ce au fost descoperite neregulile i-a solicitat să îi acuze pe inculpații Ionescu Mariana și Stoichiciu Cezar și să declare că sistemul AVL nu a fost niciodată livrat, urmând ca în schimb să o reangajeze la instituție”, se arată în încheierea de ședință.

Declarația, deși nu a fost susținută cu probe, arată că într-adevăr în urmă cu câțiva ani au existat tensiuni între Cezar Stoichiciu și Cristinel Toader, iar în prezent, potrivit unor persoane din anturajul acestora, dar și potrivit unor plângeri și reclamații, cei doi au făcut pace și, mai mult decât atât, „lucrează” împreună pentru fabricarea de dosare penale și compromiterea unor persoane care de-a lungul timpului le-au lezat interesele. Este și cazul jurnaliștilor Incomod, care au fost atacați de Toader prin fabricarea unor plângeri penale cu scopul de a opri dezvăluirile ziarului nostru. În jocul lui Cristinel Toader au intrat și Cezar Stoichiciu și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, dar și Adrian Rădulescu, ofițer DGA, și Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova. Informațiile apar și într-o sesizare depusă la Parchetul General de către o persoană care susține că s-a încercat cooptarea sa într-un grup infracțional organizat din care fac parte cele cinci persoane menționate anterior. Mai multe detalii și informații despre modul de acționare al grupării puteți citi aici: Mărturii incredibile: cum se fabrică dosare și denunțuri mincinoase de către membrii unui grup infracțional din Prahova.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODReamintim că Cezar Stoichiciu a fost coordonator al serviciului de achiziții din cadrul Poliției Locale Ploiești, apoi director CSM Ploiești, perioadă în care Clubul Sportiv Municipal a avut mai multe contracte cu societatea Service Team Birotica SRL, controlată de către Cătălin Ioniță (foto dreapta, alături de Cezar Stoichiciu). După ce a plecat de la CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu s-a angajat la Rosal Prahova, unde director este chiar Ioniță.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

AUR Prahova: ”PSD a împărțit mită electorală la Urlați. Încetați cu pomenile înainte de alegeri”

Deși nu a început oficial, campania electorală se anunță una complicată în Prahova. Au început și pomenile electorale, așa...
Sari la conținut