fbpx
vineri, mai 3, 2024
spot_img

Mai mulți bebeluși de la o maternitate din Timișoara, infectați cu coronavirus

Citește Și

- Reclamă -
UPDATE: Zece bebeluși de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timișoara, au fost confirmați cu noul coronavirus. 

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

- Reclamă -

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.
Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.
Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

- Reclamă -

Testele mamelor au ieșit negative, iar asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID 19.

La maternitaea Odobescu au fost confirmate 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici.

Dintre copiii infectați, doar unul mai este în spital, restul au fost externați.

sursa: pressalert.ro

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Restricții de trafic la meciul dintre Petrolul și Galați. Ce măsuri se iau

Traficul va fi restricționat duminică, în ziua de Paște, în zona stadionului Ilie Oană, unde se va disputa meciul...
Sari la conținut