fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

VIDEO+FOTO: Institutul Matei Balș tratează pacienții COVID pe holuri. Saloanele sunt pline

Citește Și

- Reclamă -
Mai multe imagini viralizate pe internet arată situația în care a ajuns Institutul Matei Balș din București: Mai mulți pacienți sunt tratați pe holuri, în paturi improvizate. Unii dintre ei stau pe scaune sau bănci și primesc oxigen, scrie G4Media.ro.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător , nu mai au pe unde să îi așeze. Pacienții stau pe scaune la oxigen. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”, a scris Constantin Vasile Ifteme, pe Facebook.

- Reclamă -

Adrian Marinescu, medic infecționist la „Matei Balș”, a explicat, marți seară, pentru Digi24, că pacienții rămân în camera de gardă până în momentul în care se eliberează paturile necesare pentru ei:

„Vedem o realitate a acestor zile și situația nu e numai la Matei Balș. În condițiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienți și, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceștia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – și indiferent cât am reuși în fiecare zi să facem și asta se întâmplă și sâmbăta, duminica – nu este suficient. Și atunci pacienții trebuie să fie ajutați. Până în momentul când reușim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeți. E, până la urmă, un lucru real”, a explicat, marți seara, la Digi24, medicul Adrian Marinescu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Marii absenți de la depunerile candidaturilor PNL

Candidații PNL Prahova și PNL Ploiești și-au depus săptămâna trecută candidaturile.În ambele cazuri, persoane cu funcții înalte în PNL...
Sari la conținut