fbpx
miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Primăria Câmpina și Asociația GEYC au semnat un protocol de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Câmpina a semnat marți, 4 mai, un protocol cadru de colaborare cu Asociația GEYC din București „Pentru Câmpina Europeană”. Asociația GEYC este una dintre cele mai puternice entități care derulează proiecte cu fonduri europene în domeniile educație, mediu, cultură și social.

Din partea Asociației GEYC București a fost prezent la Câmpina managerul general Gabriel Brezoiu, alături de Georgiana Moldoveanu, profesor al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina și participant activ la numeroase proiecte europene. Municipalitatea câmpineană a fost reprezentată de primarul Alin Moldoveanu.

- Reclamă -

Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de patru ani, își propune o colaborare între cele două părți pentru dezvoltarea de inițiative și sprijin reciproc în domeniile educație, cultură, mediu și social. De asemenea, noul parteneriat presupune:

-găzduirea de voluntari internaționali la Câmpina, respectiv implicarea tinerilor din Câmpina în proiecte de voluntariat european și implicarea acestora în activități educaționale și de protecție a mediului;

-realizarea unei strategii locale de tineret în Câmpina, în cadrul unui proces de dialog structurat care să implice tinerii, organizațiile de tineret și celelalte părți interesate pe plan local privind sectorul de tineret, inclusiv prin mecanisme de e-participare;

- Reclamă -

-informarea reciprocă și colaborarea în propuneri de proiecte cu finanțare  nerambursabilă, în funcție de specificul liniei de finanțare, cât și de profilul părților, inclusiv prin recomandarea de parteneri pe plan local, național sau internațional;

-găzduirea de activități de tineret, educaționale și de schimb de experiență la Câmpina;

-facilitarea accesului tinerilor, cadrelor didactice și lucrătorilor de tineret la Comunitatea GEYC și la activitățile de dezvoltare personală și profesională derulate de GEYC;

-dezvoltarea mediului antreprenorial din Câmpina prin programe de formare și schimb de experiență, axându-se pe nevoile identificate la nivel local și pe antreprenoriat digital.

- Reclamă -

În același timp, pentru tinerii din Câmpina se deschid noi oportunități pentru participarea la programele europene Erasmus+, Corpul European de Solidaritate sau CERV (Citizens, Equality, Rights and Values). Practic, prin acest parteneriat, GEYC facilitează administrației locale implementarea de proiecte în domeniile educație, cultură, mediu, social și se va implica în organizarea de evenimente pe aceste domenii.

Pe termen scurt, în perioada 10-15 mai, GEYC va fi prezent la Câmpina prin organizarea atelierului ”Game on Young Europeans!” pentru a dezvolta un sentiment de apartenență la spațiul european pentru elevii de liceu. Atelierul se va desfășura online, în limba engleză, cu ocazia Zilei Europei, în două licee câmpinene – Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” (coordonator prof. Georgiana Moldoveanu) și Liceul Tehnologic Energetic (coordonator prof. Simona Boeru).

Apoi, începând chiar din această lună, la Câmpina vor veni doi voluntari din Franța și din Italia, care vor participa la diverse acțiuni, inclusiv la acțiuni în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (24-30 mai), dar și la etapa a treia a campaniei ”Câmpina curată”, care va avea loc pe 5 iunie.

Sursa: campinatv.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

1.500 de polițiști prahoveni sunt la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paște

În perioada 1-6 mai a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane,...
Sari la conținut