fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

ZIUA ARMATEI ROMÂNE sărbătorită sub „umbrela“ restricțiilor

Citește Și

- Reclamă -

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care celebrăm un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, acţiune la care au participat peste 520 de mii de militari români. Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, era redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Prin postura sa, Regele era şi comandantul suprem al Armatei.

- Reclamă -

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992, după o serie de umilinţe şi întoarceri din drum.

Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.

Ziua Armatei a fost marcată și la Ploiești, în cadrul unei ceremonii restrânse, dat fiind contextul pandemic.

- Reclamă -

Din partea Consiliului Județean Prahova, a fost depusă o coroană de flori, la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni.

„Situația actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar și despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum știm cu toții, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, și eliberarea ultimei porțiuni de pământ românesc, aflată sub dominație străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră. Astăzi, însă, îi regăsim  făcând front comun cu cadrele medicale și toate celelalte instituții implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un dușman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic și agresiv. De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziție.

Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate și profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotați, care reușesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operații unde sunteți chemați să activeze.

În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO și UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe și un garant al securității țării noastre în această zonă a Europei.  

- Reclamă -

În numele echipei Consiliului Județean Prahova, urez multă sănătate și La Mulți Ani tuturor militarilor români! – Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

 - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut