fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Boicot al consilierilor ploieşteni la proiectul de preluare a Spitalului CFR, care mai e dorit şi de Consiliul Judeţean

Citește Și

- Reclamă -
După ce Guvernul a anunţat că vrea să cedeze spitalele CF din ţară către autorităţile locale, Spitalul CFR Ploieşti a ajuns să fie dorit şi de către Primărie şi de către Consiliul Judeţean. O încercare a autorităţilor municipale de a prelua unitatea s-a lovit, astăzi, de apatia consilierilor locali.

Primăria a primit astăzi o adresă oficială din partea Asociaţiei Municipiilor, prin care se reconfirmă intenţia Guvernului de a transfera către administraţiile locale reţeaua de spitale aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Imediat, Andrei Volosevici a convocat o şedinţă extraordinadă a Consiliului Local, cu un singur punct pe ordinea de zi, proiectul pentru preluarea unităţii în reţeaua sanitară a administraţiei ploieştene, care mai include Municipalul şi Pediatria.

Însă o decizie nu a putut fi luată, pentru că la şedinţă s-au prezentat doar cinci consilieri locali, astfel că aceasta nu s-a putut ţine, din lipsa cvorumului.

- Reclamă -

E evident că se poate discuta despre un refuz deliberat al consilierilor de a participa, în condiţiile în care, de când cu pandemia, regulamentul de funcţionare a CL permite inclusiv participarea online la şedinţe, ceea ce înseamnă că e mult mai dificil pentru un consilier să motiveze o absenţă… Şi cu atât mai mult 22 de absenţe în acelaşi timp.

Propunerea de preluare a Spitalului CFR a mai fost discutată în forul legislativ ploieştean şi la finalul lui 2022, însă şi la acel moment consilierii municipali au evitat să ia o decizie fermă. La momentul respectiv, directoarea Spitalului de Pediatrie a explicat că preluarea ar fi utilă, în contextul în care unitatea se confruntă cu o lipsă de spaţii.

O posibilă explicaţie pentru boicotul consilierilor locali ar fi că Spitalul CFR este dorit şi de Consiliul Judeţean, care a şi anunţat public că a transmis o solicitare în acest sens. În apărarea lor, consilierii ploieşteni ar putea, totuşi, să argumenteze că subiectul ar putea fi introdus pe ordinea de zi mâine, când deja era programată şedinţa ordinară pe luna martie a forului legislativ.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut