fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus la Castelul Peleș pe 13 decembrie

Citește Și

- Reclamă -

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară săptămâna viitoare miercuri, iar pentru o zi va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș din Sinaia, reședința de vară a familiei regale. Castelul Peleș a fost închis pentru vizitatori, iar de marți, ora 15.00 Drapelul României a fost coborât în bernă în semn de doliu. Pentru cei care doresc să aducă un ultimo omagiu, la Peleș va fi deschisă o carte de condoleanțe, iar accesul publicului va fi permis începând cu ora 11.00
Administratorii domeniului regal de la Sinaia spun că în cursul zilei de astăzi urmează să se stabilească detaliile legate de funeralii, iar programul detaliat va fi făcut public tot astăzi de Casa Regală.
Se știe doar că până miercuri seara sicriul cu trupul neînsuflețit al Regeleui Mihai va fi depus în Holul de onoare al Castelului Peleş de la Sinaia.

Palatul va fi deschis oricui va dori să-i aducă un ultim omagiu ultimului Rege al ţării. Aici va fi deschisă încă de astăzi cartea de condolențe, unde turiștii și nu numai pot veni să semneze începând cu ora 11.
Ieri la Peleș era forfotă mare, și asta pentru că, așa cum spun cei care se îngrijesc de castel, niciodată nu poți fi pregătit pentru un așa eveniment. Se așteaptă oaspeți de seamă la Sinaia, iar totul trebuie să fie aranajat așa cum se cuvine.
Așadar, miercuri, 13 decembrie, va fi ultimul popas pentru Regele Mihai la Peleș, locul care timp de două decenii a reprezentat casa viitorului suveran al României.
Puțini știu că Regele Mihai s-a născut la Foișor, castelul din imediata apropiere a Peleșului, și tot aici și-a petrecut primul Crăciuni din viața sa, în data de 6 ianuarie 1923, pentru că în acea perioadă Nașterea Domnului se serba pe rit vechi.
Castelul Peleș de la Sinaia avea să devină locul unde micul principe a primit cele mai importante vești. Aici se afla și la vârsta de cinci ani și opt luni când a fost proclamat rege, în aceeași zi în care Regele Ferdinand, bunicul său, a încetat din viață. Tot la Peleș era și în ziua în care prim – ministrul Petru Groza a telefonat să-l cheme la București pentru a-l obliga să semneze actul de abdicare. Se întâmpla în dimineața zilei de 30 decembrie 1947
O lună mai târziu părăsea pentru 60 de ani domeniul regal de la Sinaia, locul în care a mai putut să revină abia în vara anului 2008. Atunci a fost cea din urmă vizită a Regelui Mihai la Castelul Peleș de la Sinaia, iar miercuri palatul îl va găzdui pentru ultima dată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Chetă pentru ca o elevă romă să meargă la olimpiadă. S-a întors cu locul I

Profesorii unei școli au făcut chetă pentru ca o elevă romă să meargă la o olimpiadă națională. Fata nu...
Sari la conținut