fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Catalin Ionita, la DNA, la o zi dupa ce s-a retras de la sefia Politiei Romane. Are calitatea de suspect

Citește Și

- Reclamă -

Catalin Ionita, fostul sef al Politiei Romane, s-a prezentat miercuri la DNA, acesta avand calitatea de suspect intr-un dosar, scrie Digi24.

„Am fost citat in 18 iunie pentru a mi se aduce la cunostinta calitatea de suspect intr-un dosar. Am considerat ca este de datoria mea sa fac un pas inapoi pentru a proteja imaginea Ministerului de Interne si a Politiei Romane. Demisia mea este un gest de demnitate si onoare”, a tinut sa precizeze Catalin Ionita.

- Reclamă -

„Cariera mea este impecabila si voi merge pana in panzele albe sa imi dovedesc nevinovatia. Nu exista nicio abatere a mea de la lege si de la morala si voi demonstra acest lucru. Dincolo de suprinderea pe care o am, am determinarea sa clarific aceste aspecte”, a mai spus fostul sef al Politiei Romane.

El a adaugat ca va da detalii dupa discutia cu procurorii DNA.

Ionita a demisionat marti din functie

Acesta a renuntat, marti, la functia pe care o ocupa de la inceputul acestui an, invocand motive personale. Catalin Ionita este insa vizat intr-un dosar la DNA.

- Reclamă -

„Seful Politiei Romane, chestor principal de politie Catalin Ionita, a solicitat ministrului Afacerilor Interne incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane. Solicitarea a fost motivata de considerente personal”, informa un comunicat al MAI.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, impreuna cu propunerea de imputernicire in functia de inspector general al Politiei Romane a chestorului general de politie Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera.

Catalin Ionita a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Romane in 17 ianuarie, cand l-a inlocuit pe Bogdan Despescu, demis in urma scandalului izbucnit dupa arestarea polititului Eugen Stan, cercetat dupa ce a agresat sexual mai multi copii.

sursa: wall-street.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut