fbpx
duminică, mai 5, 2024
spot_img

Tudorel Toader anunță că a primit acceptul de la Comisia de la Veneția pentru modificarea legilor justiției prin OUG

Citește Și

- Reclamă -

Tudorel Toader a avut o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și a anunțat că a primit acceptul ca Guvernul să emită o OUG pentru modificarea legilor justiției.

”Am avut o întrevedere cu conducerea Comisiei de la Veneția, a durat o oră și jumăate și a fost foarte bună. A coincis cu momentul în care CCR a trimis, la promulgare, legea de modificare a legii 303. A durat 3 ani de zile, nu cred că poate să spună că nu a fost o dezbatere.

- Reclamă -

Am mers la Comisie cu mai multe soluții legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneția. Nu azi i-am pus în fața unei coli de hârtie, le-am trimis un draft mai demult și azi l-am examinat. Am luat soluție cu soluție, am discutat-o cu argumente și contraargumente. Am avut 7 propuneri, toate au fost agreate, au fost considerate necesare pentru evitarea unor disfuncționalități. Care e actul normativ prin care putem corecta legile justiției? Ordonanța de Urgență! Comisia de la Veneția nu e deschisă la OUG, dar se referă la cele care ocolesc rolul legislativ. Au fost de acord cu OUG și le-am spus că voi spune public. Mâine trimit draftul la CSM, iar apoi voi cere un aviz de la CSM, iar săptămâna viitoare va fi adoptată ordonanța de urgență.”, a spus Tudorel Toader.

Sursa: www.stiripesurse.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Trafic blocat pe DN 1, după ce un copac a căzut pe 2 mașini

Traficul este blocat pe DN 1, pe raza orașului Sinaia, după ce un copac a căzut pe două mașini...
Sari la conținut