fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Șeful Interpol Costa Rica, după arestarea Elei Udrea și Alinei Bica: Autoritățile române au două luni să obțină extrădarea

Citește Și

- Reclamă -
Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Șeful Interpol Costa Rica a explicat de ce abia acum au putut interveni și a precizat că procedurade extrădare nu este împiedicată de faptul că Udrea a născut.

 

„Elena Udrea are ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat în România ministrul turismului.

- Reclamă -

La ora 2.00, a fost reţinută Alina Bica, are o notă roşie în baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie, la un moment dat a fost şefa DIICOT.

Ambele sunt reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat.

Odată ce le-am reţinut, Guvernul care aşteaptă să fie extrădate are două luni să facă tot procesul, însă persoanele reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces să nu fie dus până la capăt.

- Reclamă -

Cele două sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că acum statutul lor e de persoane care urmează să fie extrădate, au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare.

Dacă (Elena Udrea – n.r.) are şi un copil nu e un impediment pentru a duce la capăt procedura de extrădare. Cel puţin până acum. Tatăl nu este costarican.
Noi am ştiut despre prezenţa lor aici din momentul în care au venit la noi în ţară. Totuşi, abia la sfârşitul lui august, începutul lui lui septembrie, ordinul internaţional de reţinere a fost omologat de către un judecător din ţara noastră. Şi atunci, de când au venit în ţară şi până la momentul reţinerii, noi le-am supravegheat. Urmăream procedurile de supraveghere normale, tipice pentru aceste cazuri
„, a spus șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un fake-news care anunță case cu 2.000 de lei lângă Sibiu blochează activitatea unei primării: oameni din toată țara sună să cumpere 

O știre care apare constant pe rețele de socializare spune că în comuna Bruiu, primăria scoate la vânzare case...
Sari la conținut