fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

Acțiune în forță a Poliției Române într-un dosar de contrabandă cu arme furate din Spania. Sunt vizați zeci de infractori

Citește Și

- Reclamă -

Acțiune în forță a polițiștilor din 15 județe într-un dosar care vizează o grupare de contrabandiști care au introdus în România arme furate din Spania.

Activitățile judiciare sunt realizate cu sprijinul  Europol – Ap. Weapons & Explosives și al polițiștilor spanioli din cadrul Guardia Civil – Unitatea Centrală a Informațiilor.

- Reclamă -

”La data de 12.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul  I.G.P.R.,  ai Serviciilor  Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din  IPJ Bistrița-Năsăud , Cluj, Sălaj și Suceava și Direcția Generală Anticorupție efectuează 30 de percheziţii domiciliare pe raza județului Bistrița-Năsăud într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat , nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, abuz în serviciu și trafic de droguri de risc și mare risc”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

S-a reținut că, în perioada iunie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc, din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, le-au introdus pe teritoriul României și plasat în circuitul ilegal, în scopul utilizării la acțiuni de braconaj cinegetic și la alte activități ilegale, arată sursa citată.

De asemenea, în aceeași perioadă, membrii grupului au comercializat pe raza județului Bistrița-Năsăud, în mod repetat, droguri de risc și mare risc.

- Reclamă -

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști și luptătorilor de la serviciile acțiuni speciale din Bistrita-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Arad, Harghita, Covasna, Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Sibiu, Suceava și Neamț,

Activitățile judiciare sunt realizate cu sprijinul  Europol – Ap. Weapons & Explosives și al polițiștilor spanioli din cadrul Guardia Civil – Unitatea Centrală a Informațiilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...