În plină criză a gunoaielor în localitățile deservite de UWS, inclusiv în Ploiești, ADI Deșeuri ia în calcul majorarea tarifelor practicate de operator, dar și pe ale celor de la rampa de depozitare. Primarii au primit recent convocări pentru o ședință programată săptămâna viitoare.
La nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor Ploiești – Prahova” urmează să se dezbată o propunere de majorare a tarifelor practicate de UWS, continuatoarea contractelor Rosal, dar și de Vitalia, deținătorul rampei de la Boldești. Anunțul a fost făcut de Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, care a anunțat vineri că a primit o convocare din partea conducerii ADI.
Ședința ar urma să se țină pe 14 februarie.
Vitalia are de recuperat aproape 2 milioane de euro de la Rosal și SWO
Primarul Ploieștiului, care criticase public conducerea ADI Deșeuri în mai multe rânduri, a catalogat propunerea drept „strigătoare la cer”, dar a anunțat că, potrivit statutului asociației, va fi nevoit să pună propunerea în dezbaterea Consiliului Local, pentru a fi împuternicit să voteze în ședința ADI.
„În 4 ianuarie am cerut să avem o ședință ca să rezolvăm problema deșeurilor. Mi s-a răspuns că nu-i niciun fel de problemă. Astăzi, știți cu toții care este situația la nivelul deșeurilor casnice, ce nu au legătură cu Primăria Municipiului Ploiești. Și acum câteva minute primesc o convocare pentru data de 14 februarie, în care mi se spune că trebuie să aprobăm majorarea de tarif, și la societatea care efectuează serviciul de ridicare a gunoiului menajer, și la societatea care depozitează. Sigur că, procedural, va intra în Consiliul Local, să vedem ce se decide, dar mi se pare o situație ireală, ai orașul plin de gunoaie menajere, știi foarte clar că nu ai toate eurocontainerele, nu ai niciun fel de răspuns de la ADI, iar când îți vine o acțiune a ADI-ului vine pe majorarea tarifelor”, a afirmat, într-o conferință susținută vineri, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.
Tot vineri, Prefectura Prahova a convocat o ședință cu părțile implicate, în încercarea de mediere și de depășire a noului blocaj apărut în domeniul salubrității în cele 84 de localități din județ deservite de UWS. Problema pleacă de la neînțelegerile contractuale dintre operatorul de salubritate și firma care deține rampa.