fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Afacerist acuzat de ultraj, protejat de un ofițer BCCO și de adjunctul șefului Poliției Prahova

Citește Și

- Reclamă -

11287347 10207321012202457 536698547 n - Ziarul INCOMODAșa cum am precizat în articolele anterioare, Poliția a încercat mușamalizarea unui caz de ultraj. Polițistul Florian Ioniță s-a ales cu mâna în ghips după ce a încercat să îl imobilizeze pe afaceristul Laurențiu Manasieru, nervos că fusese oprit de un echipaj al Poliției Rutiere.
În acea seară, înainte să fie rănit ca urmare a încercării de a-l imobiliza pe afaceristul recalcitrant, Florian Ioniță a fost amenințat că va fi dat afară din Poliție. Se pare că Manasieru l-ar fi sunat pe Adrian Rădulescu, adjunctul șefului IPJ Prahova și pe Emanuel Saghel, ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate pentru ca aceștia să intervină și să-i pună la respect pe polițiștii care voiau să îl legitimeze.

Citește și ”Poliția Prahova a încercat să mușamalizeze un caz de ultraj”

- Reclamă -

Citește și ”Dosar penal pentru ultraj în cazul polițistului agresat de afaceristul Laurențiu Manasieru”

Afaceristul Manasieru și ofițerii Saghel și Rădulescu sunt prieteni de multă vreme. Cei doi polițiști sunt finii omului de afaceri Gabriel Crângașu. Despre Manasieru, patronul Don International, se spune că, mai nou, a intrat și el în familie, fiind recomandat tot finul lui Crângașu.
În presa loacală au mai apărut informații legate de un dosar penal în care erau cercetați atât Saghel cât și Rădulescu, fiind suspectați că protejau interesele unor oameni de afaceri care la rândul lor plăteau sume mari de bani pentru serviciile prestate.

Despre Adrian Rădulescu, s-a scris că a deținut o societate comercială prin intermediul soției, care era asociată cu nora afaceristului Crângașu.
Și-a dorit foarte mult postul de șef al DGA, încercând să îi pună bețe în roate actualului șef, Constantin Ispas. Rădulescu împreună cu un ofițer SRI au întocmit mai multe rapoarte informative care-l vizau pe Ispas, informațiile fiind considerate false după verificările de rigoare. După aceea, Rădulescu a ajuns pe funcția de adjunct al șefului Poliției Prahova, încercând, fără succes, să îi ia locul chestorului Viorel Dosaru.
Potrivit declarației de avere, Rădulescu deține un Volkswagen Golf din 2006. Nu are nici apartamente, nici case, nici terenuri. Declarația de interese, în schimb, este foarte interesantă. Potrivit informațiilor scrise chiar de Rădulescu are mai multe acțiuni la societăți comerciale dar nu știe câte acțiuni are și nici care este valoarea acestora.
În dosarul penal în care Rădulescu era suspect existau date că polițistului i-au fost decontate de către diverși afaceriști cheltuieli făcute în diferite excursii.

- Reclamă -

La Emanuel Saghel, ofițer BCCO, este de notorietate implicarea sa în firma DON Internațional, firmă care are obiect de activitate extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului. Societatea, așa cum am scris la începutul articolului, îi aparține omului de afaceri Laurențiu Manasieru, fostul șofer al lui Bijucă.
Afaceristul Manasieru a fost ajutat de Saghel să preia mai multe afaceri controlate de Bogdan Preda zis Bijucă, cei doi devenind astfel prieteni. Se pare că Manasieru și-a arătat recunoștința față de Saghel cu un cadou – o excursie în Grecia. Bijucă este în prezent cercetat într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, nu la BCCO ci la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Merită precizat că Saghel la BCCO lucrează direct pe linia evaziunii fiscale și spălării banilor.

Ofițerul de la BCCO controlează și o spălătorie auto la ieșirea din Prahova spre județul Dâmbovița dar și alte firme deschise de Crângașu, deținute în acte de fratele lui Emanuel Saghel.
Se zvonește că la un moment dat, afaceriștii care nu cotizau la diverse petreceri sau excursii ale unor polițiști sau procurori apropiați duo-ului Saghel-Rădulescu se alegeau cu dosare penale sau erau ”executați” de un jurnalist din Ploiești, alimentat de Saghel și Rădulescu cu informații din dosare, nedestinate publicității.
Un exemplu al acestui mod de operare este dosarul ”Teodosiu”.

Silviu Florin Teodosiu a fost cercetat de DIICOT, fiind acuzat că era liderul unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Dosarul a plecat de la BCCO, în baza informațiilor furnizate de Saghel. Potrivit datelor oficiale furnizate de DIICOT, Teodosiu a înființat mai multe societăți comerciale fantomă, controlate prin diverși interpuși, firme prin care se achiziționau produse petroliere ce erau revândute. Bineînțeles, operațiunile nu erau înregistrate în contabilitate. Cheia acestui dosar însă este reprezentată de frații Bâțu. Acești frați lucraseră pentru un anume Ion Radu, zis Parneli, tot ilegal și în domeniul produselor petroliere. Despre acest Parneli se zvonea că este protejat de Emanuel Saghel. Când cei doi frați au plecat de la Parneli și s-au asociat cu Teodosiu, Saghel a intrat pe fir și astfel a luat naștere acest dosar penal.
Mulțumit de rezultatul anchetei Parneli ar fi plătit pentru Saghel o excursie în străinătate, în 2011.

Vom reveni în curând cu alte detalii!

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut