fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

Alertă de inundații la granița dintre Prahova și Dâmbovița. La Brătășanca s-au înregistrat 78 l/mp într-o oră

Citește Și

- Reclamă -

Alertă de inundații la granița dintre Prahova și Dâmbovița. Echipele de la Apele Române sunt în teren și evaluează la această oră situația pagubelor înregistrate pe cursurile de apă pentru a asigura suplimentarea forțelor și a mijloacelor de intervenție, acolo unde este nevoie.

În ultimele 24 ore, s-au înregistrat precipitații cu caracter torențial, pe arii restrânse, cu pagube importante:

- Reclamă -

Cea mai mare cantitate a fost în localitatea Blaj  respectiv de 84,5 l/mp, ieri, în intervalul orar 17.00-18.00, respectiv 18.00-18.45;

Pe râul Prahova, în zona de graniță cu Dâmbovița cu Cricovul Dulce, la stația pluvio Bratașanca, 78 l/mp într-o oră, ieri, în jurul prânzului.

Majoritatea pagubelor au fost provocate din scurgeri importante de pe versanți, ploi torențiale pe arii restrânse și incapacitatea de preluare a rețelelor de canalizare. Cele mai afectate localități din scurgeri de pe versanți sunt la această oră: Alba-Iulia, Blaj, Ciugud, Galda de Jos și Sâncel.

- Reclamă -

S-au înregistrat revărsări ale cursurilor de apă Ighiel, Telna și Ighiu pe raza localităților Sard și Ighiu, comuna Ighiu, județul Alba, unde au fost afectate gospodării și DJ 107H. Informația apărută în mass-media referitoare la cedarea unui dig la Ighiu este eronată.

În  cursul nopții, echipele de la Apele Române Mureș  – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba au intervenit cu utilajele, iar astăzi acestea vor fi suplimentate. Operațiunea colegilor noștri continuă în aceeași zonă, respectiv comuna Ighiu, satele: Sard, Ighiu, Bucerdea, Ighiel, Telna.

ℹDe asemenea, echipele Apele Române Crișuri au acordat suport autorităților locale în cursul serii în localitatea Cuzap, comuna Popești, pentru degajarea și asigurarea secțiunii de scurgere a apei de pe valea cu același nume.

Pagubele au fost provocate din ploi torențiale ceea ce au condus la scurgeri importante de pe versanți în localitatea Cuzap, comuna Popești, respectiv localitatea Hotar, comuna Tetchea, provocând pagube.

- Reclamă -

În prezent, este în vigoare o avertizare hidrologică – cod portocaliu, respectiv galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, valabilă până mâine, 13 iunie, precum și o avertizare hidrologică de fenomene imediate cod portocaliu pentru astăzi, intervalul orar 7.50-12.00 pentru cursurile de apă din județele Vâlcea și Gorj. De asemenea, se află în curs de actualizare prognoza hidrologică pentru următoarele 24 de ore emisă de INHGA.

FOTO Facebook/INHGA

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...