fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Alin Moldoveanu, primarul din Câmpina, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Victima sa, fostul lider al filialei locale a PNL

Citește Și

- Reclamă -

Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma unei sesizări depuse de Marian Nistor, fostul președinte al filialei locale a PNL și fost director al pieței din municipiu. Valoarea amenzii este de 2000 de lei.

Disputa dintre Alin Moldoveanu și Marian Nistor este de notorietate în Câmpina. Cei doi urmează să fie, cel mai probabil, contracandidați la alegerile locale din 2024.

Nistor a fost invitat, în vara acestui an, la o emisiune de televiziune, unde a făcut o serie de afrimații legate de activitatea administrației publice locale care nu au fost pe placul edilului.  Ca reacție a acestei emisiuni, Alin Moldoveanu a convocat Comisia de disciplină, Marian Nistor fiind sancționat cu avertisment scris.

- Reclamă -

În reclamația depusă la CNCD, Marian Nistor a invocat faptul că declarațiile date în respectiva emisiune au fost făcute în calitate de om politic, la acea vreme fiind președintele PNL Câmpina și nu în calitate de director al unui serviciu aflat în subordinea primăriei.

CNCD i-a dat dreptate lui Nistor și a decis sancționarea primarului.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat „UAT Municipiul Câmpina, prin reprezentantul său legal, Moldoveanu Alin” cu amendă contravențională în valoare de 2000 de lei pentru discriminare la adresa lui Marian Nistor, fost director al Pieței Centrale și fost lider al PNL Câmpina.

- Reclamă -

Potrivit Hotărârii nr. 519 din 31 august 2022, Colegiul Director al CNDC „constată că petentul (Marian Nistor – n.r.), liderul unui partid politic pe plan local, dar având și calitatea de director al unui serviciu subordonat Primăriei, la data de 5.10.2021, pe un post de televiziune local, și-a prezentat opinia legată de unele probleme în funcționarea Primăriei Municipiului Câmpina.

Reclamatul, primar (Alin Moldoveanu – n.r.), ca reacție la această emisiune, a convocat o ședință cu personalul de conducere din cadrul Primăriei Câmpina și din instituțiile subordonate.

Afirmațiile reclamatului cu ocazia acestei ședințe nu au fost probate. La data de 27.10.2021, reclamatul a convocat Comisia de disciplină împotriva petentului din cauza afirmațiilor făcute în cadrul emisiunii.

Reclamatul a dispus sancționarea cu avertisment scris a petentului pe baza raportului Comisiei de disciplină.  (…) Motivul pentru care petentul a fost sancționat disciplinar a fost legat de opiniile lui politice” – se arată, între altele, în hotărârea CNDC.

- Reclamă -

Comisia mai reține, de asemenea, faptul că “utilizarea aparatului unei autorități publice locale pentru a sancționa afirmațiile adversarilor politici este o faptă gravă într-o societate democratică”, este decizia CNCD.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...