Fostul deputat Andrei Sava riscă să fie exclus din Partidul Social Democrat Prahova, după ce a transmis un mesaj pro-manifestanți și de laudă la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe Facebook. Totodată, deși este membru PSD, Andrei Sava a criticat dur partidul din care face parte, iar reacția președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, nu a întârziat să apară.

”Felicitări sutelor de mii de români care au ieşit în pieţe şi pe străzi înfruntând frigul şi care au făcut posibilă această victorie a dreptăţii!
Mulţumiri Preşedintelui României Klaus Iohannis pentru poziţia corectă avută şi implicare!
Mulţumiri magistraţilor români care au ales să lupte şi să nu cedeze în faţa presiunilor unor politicieni nocivi!
Recunoştinţa oficialilor SUA, Germaniei şi celorlalte state europene pentru sprijinul acordat românilor şi României de a îşi menţine parcursul democratic!”, a scris Sava pe pagina personală de Facebook.

În comentariile acestui mesaj, Andrei Sava a revenit cu completări prin care a criticat dur PSD.

”Sunt membru PSD, al unui PSD care trebuie să apere integritatea, cinstea şi dreptatea, dar care datorită unor lideri nocivi nu a prea făcut treabă bună în sensul acesta”, le-a răspuns Sava celor care au comentat la postarea sa.

Reacţia liderului PSD Prahova, Bogdan Toader, nu a întârziat să apară.

”Domnule Sava, şi eu vă respect opinia! Având în vedere că ea se plasează în afara Partidului Social Democrat , al cărui membru sunteţi încă, pot spune 2 lucruri : 1. Voi propune excluderea cât mai urgentă a dvstră din partid . 2 Vă doresc succes în activităţile dvstră viitoare la alte formaţiuni politice”, i-a comentat Toader.

Ulterior reacția președintelui Bogdan Toader a fost ștearsă din comentarii, iar jurnaliștii ziarului Incomod l-au contactat pentru a vedea dacă își menține afirmațiile. Toader a explicat că nu el a șters respectivul comentariu și că în continuare, la prima ședință a partidului, va propune excluderea lui Andrei Sava din PSD. Mai mult decât atât, președintele PSD Prahova l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis, spunând despre acesta că a fost “instigator la această situație”.

“În prima ședință vom analiza declarațiile dânsului și măsurile care se vor impune, vom lua decizia care va reieși din discuțiile din interiorul partidului. Chiar eu voi fi cel care aduce în discuție această treabă, nu mi se pare normal ca un membru PSD să laude poziția domnului Klaus Iohannis, mie mi se pare că domnul Klaus Iohannis a fost un instigator la această situație, dânsul nu avea ce să caute acolo. Putea să se ducă dânsul să facă o mediere și să găsească calea cea bună pentru ca toată lumea să trăiască în armonie, nu să învrăjbească românul cu românul.”, a declarat Bogdan Toader pentru ziarul Incomod.

Reamintim că în 2012-2016 Andrei Sava a fost deputat PSD, însă, la alegerile din decembrie nu s-a mai regăsit pe lista social-democraților pentru Parlamentul României. Înainte, în mandatul 2008-2012 Andrei Sava a fost ales pentru prima dată deputat, însă, pe listele PDL-ului de atunci. În 2012, când PDL a scăzut drastic în sondaje, Sava a schimbat “barca” și și-a negociat cel de-al doilea mandat de deputat în PSD.

Andrei Sava este fiul unor afaceriști de succes din Ploiești și a intrat în politică în 2007, în primul an fiind membru PLD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here