O angajată CEC Bank a fost eliberată condiţionat după ce a sustras 1 milion de euro din conturile CEC pe care i-a donat la biserici. Totul a început în august 2016, în perioada când femeia era angajată în cadrul agenţiei din oraşul Zlatna, judeţul Alba, iar mai mulţi oameni au constatat că nu mai au niciun un leu în conturile bancare.

Aceasta era nemulţumită de condiţiile de muncă şi de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit.

”Scopul urmărit de către inculpata Meteşan Elena a fost în primul rând de sabotare a activităţii CEC, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea hotărârii de condamnare.

Elena Meteşan a părăsit Penitenciarul Gherla la începutul acestui an, după ce a ispăşit 4 ani şi 4 luni de închisoare.

”Inculpata Meteşan Elena a recunoscut comiterea faptelor, precizând faptul că scotea sume de bani din conturile clienţilor prin următoarea modalitate: Întocmea un ordin de retragere în numele clientului, pe care îl transmitea în format electronic şefei de agenţie T.E., iar aceasta îl semna, având încredere în angajată, ulterior era transmis casierei Popa Viorica (sora inculpatei Meteşan – n.r.) care elibera suma de bani inculpatei Meteşan Elena, iar aceasta îşi însuşea suma de bani, semnând în locul clientului cu privire la primirea sumei de bani”, se mai susţine în motivarea instanţei de la Tribunal.

Cea mai mare parte din banii sustraşi de la clienţi au ajuns la parohii ortodoxe din Zlatna, potrivit Adevărul.

168 de clienţi şi-au primi banii înapoi, sumele fiind plătite de CEC, însă 129 nu au fost despăgubiţi, pe motiv că nu deţin acte care să dovedească faptul că ar fi avut în cont sumele solicitate.

La mai bine de patru ani de la acest scandal, încă mai sunt procese în derulare pe rolul instanţelor din Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here