fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Angajații TCE au protestat astăzi în centrul Ploieștiului

Citește Și

- Reclamă -

Câteva zeci de sindicaliști din cadrul TCE Ploiești au protestat, joi, în centrul municipiului, reclamând situația „critică” a societății de transport public și cerând implicarea Consiliului Local pentru depășirea blocajului.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, cu sprijinul colegilor din mai multe organizații afiliate la Federația Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice.

- Reclamă -

Oamenii au protestat în fața sediului Primăriei și Consiliului Local, începând cu ora 11.00, după care programul anunțat a inclus un marș până în fața Prefecturii. Manifestația vine în contextul în care TCE a acumulat datorii de zeci de milioane la bugetul de stat, bunurile proprii nu sunt suficiente pentru a fi acceptate ca garanții la un acord de eșalonare cu ANAF-ul, iar proiectul de hotărâre de majorare a capitalului social inițiat de primar, care ar permite suplimentarea garanțiilor, a fost blocat sistematic de consilierii din majoritatea PNL-USR.

Sindicaliștii avertizează că există riscul blocării transportului public

Într-un comunicat transmis înainte de începerea protestului, Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a arătat că manifestarea are rolul de a le atrage atenția membrilor Consiliului Local cu privire la „situația financiară critică a TCE S.A. din lipsa acordării bugetului care să acopere datoriile către ANAF și celelalte servicii, situație care implică riscul ca Societatea să se confrunte în viitorul scurt cu un deficit mare de personal de bord, personal greu de angajat având în vedere condițiile grele de lucru, specifice unui transport public regulat urban”.

VIDEO: Război între TCE și consilierii locali PNL. Directorul răspunde cererii de demisie, sindicatele amenință cu noi proteste

Sindicaliștii mai avertizează că există „riscul ca TCE S.A. să nu mai poată desfășura activitatea în condiții optime, care să asigure siguranța și confortul călătorilor, precum și viața economică și socială a unui oraș industrial, cu densitate mare și activitate intensă, din lipsa banilor din bugetul Societății, care nu a plătit și nu are bani la această dată pentru a plăti datoriile către stat, furnizorii de combustibili, energie electrică, piese”.

- Reclamă -

(Sursa foto: Stefan Pircalaboiu / Facebook)

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...