fbpx
luni, mai 29, 2023

Asistentele nu se vor mai putea angaja în spitale dacă nu au examen de bacalaureat

Citește Și

- Advertisement -

Toți asistenții medicali ar trebui să fi promovat examenul de bacalaureat, susține ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care spune că o astfel de măsură ar fi firească și că va discuta cu reprezentanții corpului medical și cu ministrul Educației despre înscrierea la postlicealele sanitare.

Ministrul Alexandru Rafila s-a declarat deranjat că mulți dintre asistenții care au ajutat în pandemie nu au fost capabili să ia examenul pentru a obține postul din punct de vedere legal, transmite Antena 3.

- Advertisement -

El le dă dreptate medicilor, care au spus că ar fi nevoie de o discuție cu Ministerul Educației pentru o reevaluare a acelor școli postliceale pentru asistente.

Medicii au spus că asistente care au picat examenul au făcut-o pentru că nu știu lucruri elementare, în condițiile în caree multe intră la postliceale sanitare fără examen de bacalaureat.

”Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România. În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat.

- Advertisement -

Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca și profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății. Calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a spus ministrul Sănătății.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta