fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Austria, de acord ca România să intre în Schengen cu aeroporturile

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Austria ar putea să accepte intrarea României în Schengen, cel puțin în privința traficului aerian. 

România ar putea să scape de controalele pe aeroporturi dacă țara noastră și Comisia Europeană vor accepta o serie de cereri. 

Un anunț oficial urmează să fie făcut săptămâna viitoare, atunci când ministrul austriac Gerhard Karner va participa la un summit în Slovenia, alături de omologul său român, Cătălin Predoiu. 

- Reclamă -

Potrivit presei austriece, ministrul de interne Gerhard Karner ar putea fi de acord cu eliminarea controalelor în traficul aerian, însă granițele terestre și-ar păstra statutul actual. 

Astfel, România și Bulgaria nu ar deveni oficial membre Schengen, ceea ce înseamnă că pentru transportatorii rutieri de marfă nu va exista nicio îmbunătățire a situației. 

Marcel Ciolacu a anunțat și el posibilitatea aderarării la Schengen.

”Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

- Reclamă -

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!” – a scris Ciolacu pe Facebook.

author avatar
Oana Stoica Jurnalist
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut