fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Băiat de 8 ani, violat de colegi în baia școlii de două ori

Citește Și

- Reclamă -

Un băiat de 8 ani ar fi fost violat de către colegii săi în baia școlii, de două ori. Părinții revoltați protestează în fața școlii.

Băiatul violat este elev al Școlii Nicolae Titulescu din București.

Inspectoratul Școlar București a fost sesizat de abia luni dimineață oficial de către școală.

- Reclamă -

Asta deși prima dată băiatul ar fi fost violat în 2022, când avea opt ani. La acel moment, a fost deschis și un dosar penal, iar copilul a fost dus la INML.

Dosarul de atunci a fost clasat, întrucât autorul faptei avea 11 ani și era prea mic pentru a fi tras la răspundese.

Însă, un nou dosar a fost deschis în decembrie 2023, după ce același copil ar fi fost violat de un alt elev, transmite Digi24.

- Reclamă -

După ce în spațiul public au apărut informații despre acest caz, școala „Nicolae Titulescu” a reacționat cu un comunicat în care spune că a pus la informația organelor abilitate toate informațiile necesare și a desfășurat anchete interne.

„Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.”

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion și inspectorul general școlar al Bucureștiului au declarat în fața părinților că ei astăzi au aflat de situație, chiar dacă primul viol a fost în 2022.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că ministerul nu a fost sesizat cu privire la aceste fapte nici în 2022, nici acum.

- Reclamă -

„Trebuie să legăm toate lucrurile între ele. Ministerul ar fi trebuit să fie sesizat, neavând informații de aici, o aflăm azi de la dvs”, a spus Sorin Ion.

La rândul său, inspectorul școlar general al ISJ București, Vlad Drinceanu, a declarat că s-a autosesizat după ce au apărut primele informații despre acest caz, vineri. ISJ a primit abia luni dimineață, la 8.50 o sesizare oficială din partea școlii, a spus el.

„Nu a fost nicio sesizare până azi la 8.50. Cât timp școala nu a făcut o sesizare la poliție, ci părintele, părintele primește personal răspunsul. Vom face cercetări. Acum e un control în desfășurare. La școală s-au făcut toate inspecțiile tematice din planul de control”, a adăugat el.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut