fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Băicoi: Autoritățile invită cetățenii să parcurgă împreună traseul religios pe Drumul Crucii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Autoritățile din orașul Băicoi invită oamenii să parcurgă împreună traseul religios pe Drumul Crucii, cu o zi înainte de sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci.

Ceremonia are loc miercuri, de la ora 16.00, pornind din fața Bisericii Dâmbu. Pelerinii vor străbate un drum de câteva sute de metri, care a fost sființit anul trecut. Drumul se termină la Crucea Mare de pe Dealul Țintea.

Slujbele de pe traseu, la cele 14 cruci care simbolizează cele 14 opriri (patimi) îndurate de Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, vor fi făcute de un sobor format din toți preoții din oraș, în frunte cu Pr. Grigore Melnic, protoiereul Protopopiatului Câmpina.

- Reclamă -

Acest traseu simbolic, care copiază drumul Mântuitorului către viața veșnică, este unic în sudul României. A fost amenajat pentru a ne arăta iubirea și respectul față de credința ortodoxă. De asemenea, este un punct de reper pentru toți pelerinii din județ, care vin și-l vizitează.  Îi invit mâine, pe toți credincioșii din Băicoi, să ne fie alături” – a declarat primarul Marius Constantin, scrie zdp.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img