Un bărbat de 47 de ani a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 13 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor şi rele tratamente aplicate minorului, decizia instanţei fiind definitivă.

Individul şi-a ucis concubina cu un cuţit şi şi-a maltratat copilul, bătându-l sistematic cu palmele, cu pumnii şi cu un bici.

La sfârşitul anului 2016, Anton Balmuş, un bărbat de 47 de ani, şi-a lovit concubina cu un cuţit în zona umărului drept, iar aceasta a murit câteva ore mai târziu la spitalul din Târgu Bujor din cauza hemoragiei.

Citește și: Mentenanța iluminatului public, o problemă constantă în Ploiești. GALERIE FOTO

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală un alt lucru tulburător. Copilul de 8 ani al cuplului, Ştefan Andrei Balmuş, a fost bătut timp de un an de zile, în perioada 2015-2016, de către tatăl său cu palmele, cu pumnii şi cu un bici, dar şi cu diverse alte obiecte care i-au căzut în mână la acel moment.

Potrivit adevarul.ro, de frică să nu fie omorât în bătaie, copilul a fugit de mai multe ori de acasă. A dormit pe uliţe şi prin culturile oamenilor.

Citește și: Oameni din 17 țări, țepuiți de un grup de români. Cine sunt infractorii și cum acționau

Anchetatorii au descoperit ulterior că Anton Balmuş avea tuberculoză şi nu s-a tratat, astfel că boala s-a transmis şi copilului. Mama acestuia l-a dus la medic, iar acesta i-a prescris un tratament medical pentru ca afecţiunea să nu se agraveze, dar la un moment dat tatăl i-a interzis să mai cumpere medicamente, motivând că nu mai vrea să cheltuie bani “pe aşa ceva”.

Starea de sănătate a băiatului s-a înrăutăţit considerabil, după arestarea tatălului său, acesta fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi pentru tratament. Psihologii care l-au examinat pe minor au concluzionat că, din cauza abuzurilor la care a fost supus, acesta nu s-a mai dezvoltat fizic, intelectual şi moral, manifestând frecvent stări de nelinişte, teamă, iritare şi frustrare.

Citește și: O fată de 13 ani este dată dispărută! Povestea din spatele dispariției

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe bărbat la 13 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor şi rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul trebuie să-i plătească copilului său daune morale de 70.000 de lei şi o rentă lunară de 500 de lei până când minorul va împlini 18 ani.

sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here