Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova nu a dispus reținerea pentru 24 de ore a principalului suspect al crimei de la Sinaia. Ploieșteanul Stănescu D., în vârstă de 51, a fost lăsat să plece acasă, liber, fără nicio restricție. Procurorul de caz nu a ținut cont nici măcar de faptul că individul s-a urcat la volan băut bine, cu o alcoolemie de peste 1 la mie, și a condus nebunește pe DN1, în ciunda faptului că avea deja permisul suspendat.

Potrivit unor susrse judiciare, Stănescu D. este în libertate, fără nicio măsură preventivă. Aceleași surse au precizat că Parchetul așteaptă verdictul medicului legist care va decide cauza morții, având în vedere că pe trupul femeii nu au fost găsite urme vizibile de violență.

Totuși sunt martori, dar și imagini surprinse de camerele de supraveghere din centrul stațiunii Sinaia, din care reiese că cei doi au avut un conflict în fața restaurantului Casa Noastră din stațiune. Bărbatul ar fi lovit femeia cu palma peste față, de mai multe ori, și ulterior ar fi împins-o. În cădere, femeia s-a lovit de un corp tare, cel mai probabil de marginea unui zid. În timpul cercetării la fața locului, legiștii spuneau că cel mai probabil victima are ”gâtul rupt”, pentru că au găsit-o cu capul într-o poziție anormală.

Relația dintre victimă și agresor ar fi început recent, de câteva săptămâni. Surse judiciare susțin că D.Stănescu și partenera sa s-ar fi cunoscut pe Facebook, iar sâmbătă se aflau la prima întâlnire în afara spațiului virtual. Au mâncat împreună la restaurant, iar spre seară ar fi trebuit să se cazeze împreună. Nu este clar de la ce a izbucnit scandalul între ei, dar cert este că au fost văzuți certându-se de către ceilalți oameni aflați la același restaurant.

Bărbatul a fugit de la locul faptei imediat ce a văzut că partenera sa, pe care o lovise cu palma, nu mai dă semne de viață. Femeia, și ea din Ploiești, a zăcut inconștientă pe asfalt, chiar la intrarea restaurantului, iar ulterior a murit.

Unul dintre martori a reușit să rețină semnalmentele mașinii și parțial numărul de înmatriculare al autoturismului cu care fugise criminalul și a anunțat imediat poliția. A fost dat în urmărire, iar un echipaj de la rutieră a reușit să-l blocheze la Comarnic. Era băut zdravăn, nu a colaborat deloc cu polițiștii, refuzând o bună perioadă de timp să iasă din mașină.

A fost încătușat cu greu și apoi dus la sediul Poliției Sinaia pentru audieri. Noaptea a fost lăsat să plece acasă de către procurorul de caz.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here