Onorel Lupu (41 de ani), deţinutul care a reuşit să fugă de la un punct de lucru al Penitenciarului Ploieşti, este de negăsit de zece zile. Bărbatul a dispărut în ziua de 18 aprilie, dar de atunci polițiștii nu au reușit să-i dea de urmă deși au anunțat că-l caută cu forțe mărite.

Bărbatul a evadat în cursul zilei de sâmbătă,18 aprilie, de la secţia exterioară ”Movila Vulpii” a Penitenciarului Ploieşti, aflată în imediata apropiere a DN1. Dispariția lui a fost sesizată în jurul orelor 16.00.

Deţinutul evadat are la activ zeci de furturi pentru care a şi fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare de către Judecătoria Ploieşti. În plus, el este trimis în judecată de către procurorii din Vălenii de Munte într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Potrivit unor surse judiciare, Onorel Lupu ar fi forţat o fetiţă în vârstă de 13 ani să meargă împreună cu el. A ţinut-o departe de famile câteva zile, mai spun sursele citate. Acest dosar se află încă în faza de judecată, pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Vălenii de Munte. Pentru că victima este minoră, informaţiile despre acest caz nu sunt publice.

Onorel Lupu a ajuns în închisoare la sfârşitul lunii martie 2019, după ce Judecătoria Ploieşti l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) şi în stare de recidivă postexecutorie”. Este cunoscut de către poliţiştii din Prahova drept hoţ din locuinţe. Obişnuia să fure în special biciclete pe care le vindea ulterior. Este de fel din comuna Şoimari, judeţul Prahova, dar înainte să ajungă în spatele gratiilor nu avea un domiciliu stabil. Cunoaşte foarte bine pădurile din zona Vălenii de Munte, dar şi clădirile aflate în faza de construcţie din zona Ploieşti, unde obişnuia să se ascundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here