fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Braconieri acuzați că au schingiuit animale, săltați de mascați. Au vânat ilegal urși și cerbi

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 11 percheziții domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.

- Reclamă -

Polițiștii au găsit în casele vânătorilor muniție letală, aproximativ 8 kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile.

La data 21 iunie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, la mai multe imobile din Siriu.

Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătârlagele.

- Reclamă -

Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai – iunie a.c., 6 localnici, cu vârste, între 23 și 52 de ani, toți din Siriu, ar fi deținut arme în afara cadrului legal și ar fi braconat 8 exemplare de urși și cerbi, în vederea consumului propriu și pentru obținerea trofeelor.

Braconieri acuzați că au schingiuit animale, săltați de mascați. Au vânat ilegal urși și cerbi
#image_title

Pentru hărțuirea și uciderea vânatului, bănuiții ar fi stimulat agresivitatea mai multor câini, pe care i-ar fi folosit în actul infracțional, câinii suferind leziuni în timpul braconajului.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două arme lungi de foc, o armă de foc scurtă artizanală, două arme de tir sportiv, 11 cartușe cu glonț, 5 cartușe cu alice, 124 de diferite elemente de muniție letală, aproximativ 8 kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile.

Față de 3 persoane, cu vârste între 23 și 52 de ani, toate din Siriu, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22 iunie, să fie prezentați unității de parchet, cu propunerea de sesizare a instanței, în vederea arestării preventive, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

- Reclamă -

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor. 

Braconieri acuzați că au schingiuit animale, săltați de mascați. Au vânat ilegal urși și cerbi
#image_title

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...