Un ordin al ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, publicat miercuri în Monitorul Oficial, prevede ca angajaţii a 20 de instituţii publice, care ar fi urmat să încaseze salariile săptămâna următoare, să ia lefurile joi și vineri, adică înaintea minivacanței de Sf. Maria.

Aceștia vor primi așadar în avans salariile din august, aferente lunii iulie.

Ordinul face referire la angajaţii din ministerul Apărării vor primi salariile joi. Vineri vor fi plătite lefurile pentru angajații din ministerele Afacerilor Externe, Dezvoltării Regionale, Internelor, Muncii, Tineretului, Educaţiei, Sănătăţii, Culturii, Cercetării şi a Românilor de Pretutindeni, alături de angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Academia Română, ANSVSA şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În avans vor fi plătiți și angajații SRI, SIE, SPP şi STS.

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță de patru zile, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, care pică marți, pe 15 august. Guvernul a stabilit ca aceștia să aibă liber și luni, pe 14 august, cu condiția ca această zi să fie, totuși, recuperată în prima sâmbătă sau prin prelungirea programului de lucru.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here