Un bărbat din Buzău a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că fugit dintr-un spital înainte de a afla rezultatul testului Covid. Bărbatul, din comuna Grebănu, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi după ce, în primăvară, a fugit dintr-un izolator al secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

Sentința judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, scrie news.ro.

Potrivit publicațiilor locale Opinia și Reporter Buzoian, este primul caz din țară în care se aplică pedeapsa de închisoare cu executare pentru o astfel de faptă. Acestea scriu și că bărbatul nu avea antecedente penale.

Bărbatul de 36 de ani a fost internat în luna aprilie pentru că tușea. Potrivit hotnews.ro, a fost plasat într-unul dintre containerele de izolare ale secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău până la aflarea rezultatului testului Covid. La o zi de la internare, bărbatul a fugit, însă, fără a afla rezultatul testului.

Potrivit Opiniei de Buzău, el a fost prins după trei ore de polițiștii de transporturi feroviare în Gara Boboc, pe drumul spre casă.

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-CoV-2, el având TBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here