Ziarul Incomod a lansat campania “Cunoaște pe cine alegi!”, prin care oamenii să poată afla detalii despre cei care candidează pentru funcția de primar al unei localități din județ. Vom publica prezentări ale candidaților din Prahova care ne trimit pe adresa de email [email protected] informații despre ei și despre proiectele pe care le vor implementa dacă vor fi aleși. Pentru aceste articole nu se încheie niciun fel de contract, nefiind perceput niciun cost din partea candidaților. Citește detalii despre campanie aici!

Mai jos vi-l prezentăm pe Ovidiu Sălcianu, candidatul PNL pentru primăria Tomșani:

“Tomșani este satul meu natal. De el îmi sunt legate toate amintirile din copilărie. Un rol importat în creșterea mea l-a avut bunica din partea tatălui meu. Ea, chiar dacă m-a încurajat și m-a sprijinit atât moral, cât și financiar să merg la școală, m-a făcut să-mi iubesc locul copilăriei și apoi, ca adult, să mă întorc și să-mi întemeiez propria familie în satul meu natal și să port cu demnitate numele strămoșilor mei.

Dorința mea de a candida s-a născut din iubirea pentru oameni și din nevoia de a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Murmurul celor din jur să se facă auzit și fiecare să își găsească dreptatea și bunăstarea fără frici și constrângeri.

Îmi doresc să transform comuna Tomșani într-o localitate din care tinerii să nu-și mai dorească să plece, iar cei plecați să își dorească să se în toarcă.

Primul lucru pe care l-aș face ar fi să vorbesc cu oamenii, să le ascult atent nevoile și apoi împreună să găsim soluțiile. Trebuie rezolvate multe lucruri, de la asfaltarea străzilor, la alimentarea cu apă și canalizarea tuturor gospodăriilor. Trebuie adusă civilizația mileniului III în comuna noastră și așa poate i-am convinge și pe tineri să se întoarcă, să aibă cine duce mai departe tradiția locului.

Am doi copii și știu cât de importantă este educația în formarea lor. Așa că prioritate în proiectele mele va avea investiția în viitor, investiția în copii. Trebuie modernizate școlile din comună. Trebuie să reușim să le dăm copiilor tablete și laptop-uri pentru a putea participa cu toții la sistemul de predare online în această perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Îmi doresc ca în perioada mandatului meu niciun copil să nu abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale. Cred că e de datoria primarului să găsească soluții pentru ca toți fiii satului să primească o educație care să-i ajute în viitor.

Bătrânii satului trebuie în primul rând respectați și apoi ajutați. Unii dintre ei au încă putere să muncească, dar mulți au rămas singuri după ce copiii le-au plecat din sat sau chiar din țară. Pentru aceștia trebuie găsite soluții de ajutorare. În limita bugetului primăriei voi încerca să asigur gratuit lemnele de foc pentru cei aflați în situații critice și să-i scutesc de plata taxelor și impozitelor. E foarte important ca ei să nu se simtă singuri și abandonați, trebuie să-i facem să simtă că fac parte dintr-o comunitate care îi respectă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here