O nouă grădiniţă cu program prelungit, care va avea o capacitate de 80 de locuri, va fi construită  în centrul municipiului Ploieşti.  Obiectivul de investiţii va fi realizat cu fonduri europene pe strada Poştei, la numărul 23, adresă la care în prezent funcţionează Grădiniţa nr. 38.

Practic, aceasta va fi construită în curtea vechii unități de învățământ, acolo unde există un teren de aproape 2.700 de metri pătraţi. Potrivit autorităților locale, actuala Grădiniță nr. 38 va fi demolată în momentul în care vor fi finalizate lucrările la noul imobil.

În acest context, viceprimarul Daniel Nicodim a anunțat faptul că municipalitatea a semnat contractul pentru proiectare şi se așteaptă ca lucrările propriu-zise să înceapă cel mai probabil în această primăvară.

“Suntem destul de avansaţi cu proiectarea. Nu va mai dura mult până la începerea lucrărilor la noua grădiniţă, una extrem de necesară în această zonă”, ne-a declarat viceprimarul Nicodim.

Noua unitate de învăţământ va avea o structură cu subsol, parter şi un etaj, urmând să găzduiască patru grupe, a câte 20 de copii. Capacitatea totală, conform studiului de fezabilitate, este de 80 de preşcolari şi 20 de salariaţi. La parter se vor afla două săli de grupă, cu zone pentru dormit, vestiare, grupuri sanitare, o bucătărie şi o sală de mese. La etaj, pe lângă celelalte două săli de grupă, vestiare, grupuri sanitare şi sală de mese, se vor mai afla şi cancelaria şi secretariatul. La subsol se vor afla, conform proiectului, o spălătorie şi o uscătorie, spaţii de depozitare alimente, spaţii tehnice şi de depozitare inventar, o cameră pentru centrala termică şi vestiare pentru personal.

Vă reamintim faptul că, pe strada Poştei au funcţionat două grădiniţe, 29 şi 38, ambele aflându-se într-o stare avansată de deteriorare.  Astfel, în urmă cu aproximativ zece ani,  autorităţile au luat decizia să închidă Grădiniţa nr. 29, după ce au primit rezultatul unei expertize, care arăta că imobilul reprezenta un real pericol. Automat, copiii au fost relocaţi, cei mai mulţi ajungând la unitatea situată în apropiere, ceea ce a dus la supraaglomerarea acesteia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here