Operatorul de salubritate Rosal a fost amendat de primăria Ploiești după ce săptămâna aceasta angajații au sistat lucrul ca urmare a faptului că nu au mai primit bani de salariu din luna ianuarie. Cum Rosal a încălcat contractele pe care le are pentru curățenia căilor publice din Ploiești și pentru colectarea deșeurilor menajere, municipalitatea anunță că i-a aplicat în ultimele zile nouă amenzi.

Totodată, primarul Ploieștiului Andrei Volosevici anunță că acordă un “ultimatum” operatorului pentru a relua activitatea la normal.

Acesta solicită operatorului de salubritate, Rosal Grup S.A., ca până sâmbătă, 20 martie 2021, activitatea pe care o desfăşoară să revină la normal, iar orașul să fie curat.

“Am fost informat că, la nivelul  S.C. Rosal Grup S.A. s-au clarificat aspectele financiare care ţin de salarizarea angajaţilor. Astfel, solicit operatorului respectiv să îşi respecte obligaţiile contractuale, într-un mod responsabil şi coerent, şi să asigure ploieştenilor servicii de salubritate eficiente şi corespunzătoare cerinţelor unui municipiu, reşedinţă de judeţ.

Rămânem deschişi la un dialog constructiv, axat pe binele şi dezvoltarea comunităţii noastre locale. Serviciile publice reprezintă o componentă importantă în administraţia publică locală şi sunt atent la activitatea desfăşurată de operatorii publici locali, în baza programelor stabilite de comun acord.

Operatorul  S.C. Rosal Grup S.A. a primit deja 9 amenzi, în cuantum de 2500 lei fiecare, pentru aceste zile în care nu şi-a desfăşurat activitatea, conform prevederilor contractuale.”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Totodată, în cadrul unui comunicat remis presei, edilul a mai precizat că de la începutul anului până în prezent operatorul a fost sancționat cu 27 de amenzi:

“De la începutul acestui an, municipalitatea ploieşteană a acordat acestui operator 27 de amenzi, în valoare de 67.500 lei pentru serviciile de Curăţenie Căi Publice şi alte 25 de amenzi, la capitolul gunoi menajer, în valoare de 62.500 lei. Vă asigur că operatorul S.C. Rosal Grup S.A. va fi sancţionat în continuare, dacă nu respectă graficul de curăţenie în oraşul nostru.

Modul în care se derulează serviciul de salubritate în municipiului Ploieşti este atent monitorizat şi sper ca răspunsul firmei Rosal Grup S.A. să fie pozitiv şi concret, în beneficiul cetăţenilor municipiului Ploieşti”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here