Peste 6.100 de prahoveni s-au vaccinat până luni, 18 ianuarie, anti-COVID 19. Numai la Spitalul Județean de Urgență Ploiești luni s-au administrat peste 200 de doze de vaccin.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de exemplu, are două centre de vaccinare, unul la sediul principal al unității medicale, din nordul orașului, iar cel de-al doilea la Spitalul Boldescu, secție exterioară a unității. Pentru luna ianuarie, în aplicația de programare la vaccinare, nu mai este niciun loc disponibil, ne-au transmis reprezentanții spitalului. Pe măsură ce vor fi aduse noi doze de vaccin, programările vor fi din nou disponibile.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 18 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 10.569 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 6.188 au fost consumate (ora raportării – 13.00), alte 4.380 fiind în curs de administrare atât personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor înscriși în cea de-a doua etapă. A fost raportată și o pierdere (un vaccin).

De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost raportate patru reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech, au mai anunțat reprezentanții DSP Prahova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here