fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Caz șocant: Un bătrân a ucis un băiat musulman în vârstă de 6 ani cu zeci de lovituri. Atacul, motivat de războiul dintre Israel şi Hamas

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Illinois, acuzat că a înjunghiat mortal un băiat de 6 ani şi a rănit grav o femeie de 32 de ani, a fost inculpat duminică pentru o crimă motivată de ură. Poliţia susţine că acesta a ales victimele din cauza credinţei lor islamice şi ca răspuns la războiul dintre Israel şi Hamas, relatează AP.

Preşedintele Joe Biden a postat un mesaj în social media în care a precizat că un astfel de “act de ură” nu are ce căuta în Statele Unite şi că americanii trebuie să respingă islamofobia şi toate formele de bigotism şi ură, scrie news.ro.

- Reclamă -

În ultimele zile, poliţia din oraşele americane şi autorităţile federale au fost în stare de alertă cu privire la violenţele provocate de sentimente antisemite sau islamofobe. Oficialii FBI, împreună cu grupurile evreieşti şi musulmane, au raportat o creştere a retoricii pline de ură şi ameninţări.

Ofiţerii i-au găsit pe femeie şi pe băiat sâmbătă dimineaţa într-o casă din Plainfield Township, la aproximativ 65 km sud-vest de Chicago, a precizat Biroul şerifului din comitatul Will într-un comunicat pe reţelele de socializare.

Băiatul a fost declarat mort la un spital. Femeia avea multiple răni prin înjunghiere şi este de aşteptat ca ea să supravieţuiască, potrivit comunicatului. Autopsia a arătat că băiatul fusese înjunghiat de zeci de ori.

- Reclamă -

„Detectivii au reuşit să stabilească faptul că ambele victime ale acestui atac brutal au fost ţinta suspectului din cauza faptului că sunt musulmani şi a conflictului în curs din Orientul Mijlociu, care implică Hamas şi israelienii”, se arată în comunicatul şerifului.

Potrivit biroului şerifului din Will, femeia sunase la 911 pentru a anunţa că proprietarul locuinţei a atacat-o cu un cuţit, adăugând că apoi a fugit într-o baie şi a continuat să se lupte cu el.

Bărbatul suspectat de atac a fost găsit sâmbătă în faţa casei, aşezat în apropierea aleii de acces a reşedinţei, cu o tăietură pe frunte, au precizat autorităţile.

Joseph M. Czuba din Plainfield a fost acuzat de crimă de gradul I, tentativă de crimă de gradul I, două capete de acuzare pentru infracţiuni motivate de ură şi agresiune agravată cu o armă mortală, potrivit biroului şerifului. El se afla în custodie duminică şi aştepta o înfăţişare în instanţă.

- Reclamă -

Autorităţile nu au făcut publice numele celor două victime. Însă unchiul patern al băiatului, Yousef Hannon, a vorbit duminică într-o conferinţă de presă organizată de Consiliul pentru Relaţii Americano-Islamice din Chicago. Acolo, băiatul a fost identificat ca fiind Wadea Al-Fayoume, un băiat american de origine palestiniană care a împlinit recent 6 ani. Organizaţia a identificat cealaltă victimă ca fiind mama băiatului.

„Noi nu suntem animale, suntem oameni. Vrem ca oamenii să ne vadă ca pe nişte oameni, să ne simtă ca pe nişte oameni, să trateze cu noi ca pe nişte oameni, pentru că asta suntem”, a declarat Hannon, un palestiniano-american care a emigrat în SUA în 1999 pentru a lucra, inclusiv ca profesor.

SURSA FOTO: X

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img