Un tânăr din Prahova a crezut că a dat lovitura atunci când a găsit într-un dulap din casa nou cumpărat un card bancar cu tot cu plicul în care afla și codul PIN.

În câteva ore a cumpărat tot ce și-a dorit, cheltuind peste o sută de mii de lei, chiar dacă banii nu-i aparțineau. Bărbatul a declarat ulterior anchetatorilor că a crezut că acel card este un cadou din partea fostului proprietar.

Ca să scape de închisoare, bărbatul s-a dat bolnav psihic, a făcut rost pe căi ilegale de documente medicale false, prin care a încercat să dovedească faptul că nu are discernământ și, deci, nu răspune penal. Găselnița nu a ținut în fața procurorilor DIICOT din Ploiești care l-au trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În plus, bărbatul este cercetat acum și de Parcehtul de pe lângă Tribunalul București pentru fals, uz de fals și dare de mită. A ajuns în această situație pentru că a recunoscut în cele din urmă că a cumpărat actele medicale de la o asistentă de la Spitalul Obregia din București pe care a plătit-o cu 300 de lei. Albert Mihăilescu, din Ploișeti, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în decembrie 2018, dosarul său aflându-se pe roul Tribunalului Prahova. Instanța a finalizat cercetarea judecătorească și a rămas în pronuțare.

Aventura tânărului din Ploiești începe în septembrie 2018

Atunci Alerbert a cumpărat de la Ștefan R. o casă pe care a plătit-o cu suma de 67.000 de euro. Ștefan R., fostul proprietar, stabilește de comun acord cu noul proprietar să mai rămână o scurtă perioadă în casă, până ce va rezolva cu mutarea lucrurilor. În tot acest timp, însă, Albert a avut cheia apartamentului și putea intra oricând în imobil. În data de 3 septembrie 2018, când Ștefan R. a vrut să facă mai multe operațiuni bancare, este anunțat de către reprezentanții băncii că din contul său au fost făcute tranzacții la POS -uri și ATM -uri din Ploiești, în sumă totală de 113.144.93 de lei. Pentru că știa că nu a făcut astfel de cumpărături (21 în doar câteva ore), bărbatul blochează contul și merge țintă la vechea locuință pe care tocmai ce o vânduse pentru a verifica dacă nu care cumva cineva i-a furat cardul pe care îl lăsase într-un dulap, exact așa cum îl primise de la bancă, în plic sigilat, cu PIN atașat.

Ancehtă pe cont propriu! Bănuielile s-au adeverit

Cardul lipsea, așa că Ștefan R. a început o anchetă pe cont propriu. A mers la magazinele unde fuseseră făcute plățile cu cardul său și a solicitat imaginile de pe camerele de supraveghere. ”După ce i-au fost prezentate înregistrările video de către reprezentanții societăților, persoana vătămată a constatat faptul că cel care utilizase cardul său a fost Mihăilescu Albert (bărbatul căruia îi vânduse casa n.r.)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Acesta pur și simplu a crezut că a dat lovitura. A reușit să chelutie în câteva ore, din 2 septembrie 2018, orele 16.00 și până a doua zi dimineața, peste o sută de mii de lei. Crezâd că poate rezolva pe cale amiabilă, Ștefan R. ia legătura cu bărbatul care îi furase cardul și îi cere să-i înapoieze banii și îi dă chiar un timp rezonabil. În loc de bani a primit promisiuni, explicații și amânări.

”Intenția reală a lui Mihăilescu Albert nu a fost aceea de a plăti vreo sumă din prejudiciul pe care l-a creat, ci de a câștiga timp până la demararea cercetărilor, interval în care și-a căutat un loc de muncă la o casă de amanet din București și a făcut rost de acte medicale falsificate ce atestau afecțiuni psihice de natură a-i afecta discernământul, pentru a fi avute în vedere la o eventuală propunere de arestare preventivă”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz din cadrul DIICOT Ploiești.

Hoțul, convins că primise cardul cadou

Cazul ajunge în cele din urmă la Poliția Prahova (BCCO), iar când a fost audiat, Albert Mihăilescu a explicat că a fost convins că acel card i-a fost lăsat drept cadou de fostul prorpietar al casei. ”…cu ocazia audierii, inculpatul a negat comiterea faptelor în forma reținută, precizând că persoana vătămata i-ar fi pus la dispoziție cardul bancar pentru a face cumpărături și ulterior, datorită sumei foarte mari cheltuite, acesta din urma i-ar fi solicitat să-i restituie contravaloarea tuturor cumpărăturilor. Mihăilescu Albert a motivat acțiunile persoanei vătămate prin dorința acesteia de a întreține raporturi intime cu inculpatul, dată fiind orientarea sa sexuală”, se arată în rechizitoriu.

Cu actele medicale în mână, care dovedeau chipurile că nu are discernământ, dat fiind afecțiunile psihice, Albert Mihăilescu a încercat să scape de ancheta poliției. Doar că lucurile s-au complicat și mai mult în defavoarea sa. Actele medicale, cumpărate de la o asistentă Anchetatorii au verificat în ce perioadă a fost internat tânărul la Spitalul ”Alexandru Obregia” din București și așa au aflat că documentele medicale sunt false. Întrebat cum a obținut actele, care arătau că suferă, printre altele, de schizofrenie paranoidă, Albert Mihăilescu a mărturisit că le-a cumpărat mituind o asistentă de la spitalul Obregia din Capitală.

Astfel, Mihăilescu este cercetat acum atât pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, dar și pentru fals și uz de fals și dare de mită. Dosarul s-a disjuns, iar partea care are în vedere modul în care bărbatul a făcut rost de documentele medicale false, plătind o asistentă cu 300 de lei, va ajunge la Parcehtul de pe lângă Tribunalul București care va continua cercetările. Ștefan R. trebuie să aștepte finalizarea procesului penal pentru a-și putea recupera banii de la tânărul căruia i-a vândut casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here