Ploieștenii au sesizat că miercuri dimineață, 2 septembrie, în aer se resimțea un miros deranjant, de sulf, și au reclamat autorităților că orașul este, din nou, poluat.

În urma sesizărilor, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova spune că stațiile de monitorizare a calității aerului au înregistrat valori crescute de dioxid de sulf, însă că acestea nu au depășit valoarea limită impusă de lege. Totodată, una dintre cele șase stații a înregistrat în aer și benzen și toluen.

“Urmare a sesizarilor primite din partea populatiei la sediul A.P.M. Prahova in
dimineata zilei de 02.09.2020 cu privire la disconfortul olfactiv din Municipiul Ploiesti
(“miros de sulf”), va comunicam urmatoarele:

APM Prahova monitorizeaza continuu calitatea aerului prin 6 statii automate de monitorizare: 4 statii amplasate in Municipiul Ploiesti (PH1, PH2, PH5, PH6), 1 statie
amplasata in comuna Blejoi (PH3) si 1 statie in comuna Brazi (PH4).

In data de 02.09.2020, in statiile automate: PH1, PH2, PH4, PH5 si PH6 au fost
inregistrate valori orare crescute pentru indicatorul SO2, dar care nu au depasit valoarea limita orara in conformitate cu Legea 104/2011 (350 µg/m3), iar in statia PH4 s-au inregistrat cresteri punctuale ale valorilor masurate pentru indicatorii benzen si toluen, dupa cum urmeaza:

Pentru ceilalti indicatori monitorizati, nu s-au inregistrat variatii semnificative ale valorilor medii orare.”, a transmis APM Prahova într-un comunicat de presă.

Reamintim că sesizări au fost trimise miercuri și către Prefectura Prahova, care a solicitat Gărzii de Mediu să verifice sursa poluării și să ia măsurile care se impun.

1 COMENTARIU

  1. Era și normal sa se întâmple asa după noua lege cea cu ieșirea la pensie cu 2 ani mai devreme 😄😄😄 acum oficial avem un oraș poluat legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here