fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Ce spune un specialist în creșterea cailor despre problemele de la Hipodrom

Citește Și

- Reclamă -

Săptămâna trecută a avut loc o conferință de presă în care s-a prezentat situația actuala a Hipodromului de la Ploiești. Din păcate, în cadrul conferinței au ieșit la suprafață mai multe probleme din cauza cărora Hipodromul nu este funcțional.

Citește și Hipodromul – o investiție inutilă de 78 milioane de lei. Viceprimarii au venit nepregătiți, primarul a lipsit. VIDEO + GALERIE FOTO

- Reclamă -

Pentru a afla care sunt problemele și posibilele soluții pentru deschiderea Hipodromului, reporterii ziarului Incomod l-au contactat pe Tiberiu Nan, crescător de cai specialist, de la care am aflat următoarele:

Se pare că problema principală este managementul. În acest moment Hipodromul se blochează în managementul dezastruos cauzat de lipsa unor specialiști. Singura soluție pentru deschiderea Hipodromului ar fi să se angajeze un consilier specialist și să îi fie puse în aplicare sfaturile. Managementul actual nu știe să administreze o astfel de activitate, din punctul de vedere al lui Tiberiu Nan.

Alta problemă ar fi proiectul care a fost făcut în urma sfaturilor unei firme care proiectează hipodromuri în Franța. Firma franceză a oferit servicii de consultanță pentru realizarea proiectului neavând toate informațiile necesare. Practic au așezat pe hârtie clădirile având ca informație doar o poză de pe google maps cu locația. Din această cauză când s-a început construirea au fost necesare modificări ale proiectului.

- Reclamă -

De exemplu: boxele pentru cai au fost repoziționate fiind necesară reducerea dimensiunilor prevăzute în proiect.

Boxele cailor au fost proiectate cu deschidere în exterior, caii fiind poziționați spate în spate cu capul afară, acestă poziționare fiind imposibil de realizat în România unde temperaturile ajung sub zero grade. Pentru rezolvarea acestei probleme a fost modificat proiectul și boxele au fost construite cu deschiderea în interior, caii fiind poziționați față în față cu capul în interior, această modificare a redus spațiul alocat boxelor fiind necesară construirea unui culoar interior.

Hipodromul, vital pentru crescătorii de cai din România

În 2002, primăria a preluat Hipodromul de la Regia Cai de Rasă, cu peste 200 de cai în boxe, ulterior a fost predat către CSM. În 2004 când Hipodromul a fost închis pentru modernizare mai erau aproximativ 20 de cai. Subliniem faptul că Regia Cai de Rasă a predat Hipodromul cu notă fundamentală, notă explicativă și acceptat de Primăria Ploiești ca centru național de antrenament și calificarea cailor.

- Reclamă -

Valoarea unui cal este influențată în totalitate de rezultatele obținute la competiții. Un cal are o perioadă de aproximativ doi ani în care își poate clădi palmaresul, condiția fizică optimă începe la doi ani și se termină la patru ani urmând a fi folosit pentru reproducere. Valoarea unui mânz este determinată de palmaresul părințiilor.

Din cauza situației în care se află Hipodromul, două generații de cai nu au avut șansa să se califice și probabil acești cai vor ajunge să tragă la căruță. Urgentarea deschiderii Hipodromului este vitală pentru crescătorii de cai din România.

Crescătorii de cai sunt nemulțumiți de atitudinea primăriei

De exemplu: Nocturna cu care era prevăzut Hipodromul s-a scos. Aceasta fiind de maximă importanță pentru cai. Un cal nu poate alerga, vara, la o temperatura de 40 de grade. Vara caii se pot antrena doar noaptea când temperatura le permite acest lucru.

Din cauza faptului că nu au specialiști și că nu au discutat cu crescătorii de cai specialiști au considerat că nocturna este ceva de care Hipodromul se poate lipsi.

Tarifele pentru serviciile oferite de Hipodrom sunt foarte mari în comparație cu cele practicate în occident unde condițiile sunt mult mai bune. Lipsa unor curse cu premii care să asigure un profit minim este de asemenea o problemă, costurile pentru întreținerea, antrenamentul, transportul, cazarea, hrana și alte cheltuieli specifice sunt destul de mari. O soluție ar fi contractele cu agențiile de pariuri și loteria națională.

În concluzie, Hipodromul poate genera avantaje și fonduri substanțiale pentru bugetul orașului și pentru toți crescătorii de cai, însă pentru a ajunge în stadiul acesta este nevoie de o investiție destul de mare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut