Hotelul ”Rex” din Mamaia se vinde cu 14.000.000 de euro. Cât a oferit Gigi Becali. Latifundiarul este pe cale să devină vecin cu nașul său, Gică Hagi, proprietarul hotelului ”Iaki”.

Gigi Becali negociază cu soția lui Dan Adamescu, fost patron la Oțelul Galați, cumpărarea hotelului Rex din Mamaia. Omul de afaceri Gigi Becali se află în faza de negocieri finale pentru a cumpăra hotelul Rex din Mamaia de la Carmen Palade, fostă Adamescu, fostă soție a omului de afaceri căruia i-a purtat numele, a informat profit.ro.

”Libertatea” a aflat, pe surse, că văduva lui Adamescu a trimis o prezentare-ofertă mai multor oameni de afaceri, inclusiv celro care activează în fotbal. Prețul de vânzare al stabilimentului de lux: 14.000.000 de euro. Suma pe care Gigi Becali este dispus să o ofertă este însă de doar 10.000.000 de euro, dezvăluie surse din piața imobiliară. Dacă tranzacția se va finaliza, Gigi Becali va concura, la fel ca în fotbal, cu nașul său, Gică Hagi, proprietarul hotelului ”Iaki”. Cele două hoteluri sunt alăturate.

”Rex” a fost o emblemă a litoralului românesc până la câțiva ani după ce l-a cumpărat Adamescu, care l-a închis în 2011 și n-a reușit să-l readucă în circuitul turistic.

Carmen Palade a scos hotelul Rex la vânzare în urmă cu mai multe luni și a intrat acum în negocieri finale cu Gigi Becali, potrivit mai multor surse din piața de turism. Contactat de Profit.ro, omul de afaceri, care, astfel, dacă tranzacția ar fi încheiată, și-ar face debutul în industria hotelieră, a confirmat negocierile, însă nu a dorit să vorbească despre viitoarea tranzacție până nu va fi semnată.

”Negociez, dar dacă negociezi nu înseamnă că ai cumpărat. Nu l-am cumpărat și nu vreau să vorbesc. Până nu fac o afacere, nu vorbesc înainte. Da?”, a fost tranșat Becali, într-o discuție cu profit.ro, pe 28 februarie.

Pițurcă ducea naționala la ”Rex”

Dan Adamescu a plătit pe hotel suma de 10.000.000 de euro, în 2006, când a cumpărat hotelul Rex de la Viorel Păunescu, cel cu care Gigi Becali a făcut afaceri și în fotbal.

Lucrările la hotelul Rex, până nu demult emblemă a stațiunii Mamaia, sunt oprite în lipsa banilor, fără să mai existe termen de finalizare Cu 12 ani în urmă Rex era, cu cele 102 camere, cel mai mare și mai cunoscut hotel de cinci stele de pe litoral, foarte căutat de vedete, fotbaliști și oameni de afaceri, fiind “cel mai la modă” hotel din Mamaia. La ”Rex”, Victor Pițurcă, prieten la cataramă cu Viorel Cataramă, ducea naționala României, atunci când tricolorii jucau la Constanța. Într-o cameră de la ”Rex”, Adrian Mutu l-ar fi bătut cu ranga pe ospătarul Gigi Grosu!

În timp, hotelul a intrat, încet, dar sigur, într-un con de umbră, care a culminat cu închiderea în urma unui incendiu, în 2011. În același an în care acoperișul Rex a fost cuprins de flăcări, fostul proprietar, Viorel Păunescu, a deschis, în imediata vecinătate, pe un teren care aparținuse pe vremuri firmei care deținea hotelul, un complex imobiliar de lux, Caelia. O parte dintre clienții de marcă ai Rex au migrat atunci către Caelia, unde și-au cumpărat apartamente.

Ciprian Marica se bucură

După incendiu, familia Adamescu a vorbit de investiții de câteva milioane de euro în modernizarea acestuia, Rex urmând să fie redeschis în 2014. Au urmat problemele cu justiția ale lui Dan Adamescu, iar hotelul n-a mai fost niciodată deschis.

Plaja ”Caelia”, aflată în vecinătatea hotelului deținut de familia Adamescu, a fost închiriată de fostul fotbalist Ciprian Marica. Însă fostul atacant nu a achiziționat. ”Cumpără Gigi Becali hotelul Rex? Foarte bine, înseamnă că vor veni mai mulți turiști. Eu am închiriat spațiul de la Apele Române”.

Și jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 WTA, a intrat puternic în afacerea cu hoteluri. Are unul în Poiana Brașov, pe care a plătit 2.000.000 de euro, dar sportiva promite să nu se oprească aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here