Mai e mai puțin de o lună până la ultimul termen-limită convenit cu Uniunea Europeană pentru finalizarea proiectului Centrului de Excelență în Afaceri pentru tineri întreprinzători, în apropierea Parcului Municipal Vest, dar lucrările nu sunt gata nici la această oră. Primarul Adrian Dobre a declarat astăzi în cadrul întâlnirii săptămânale cu reprezentanții mass-media că deși a fost convocată comisia de recepție, lucrările nu sunt nici măcar aproape de a fi finalizate.

“Mai sunt unele lucruri de făcut, printre care şi instalarea unor pereţi glisanţi. Comisia de recepţie a fost convocată, însă a amânat recepţia, tocmai pentru că nu erau finalizate lucrările”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, punctând faptul că atitudinea foarte atentă a reprezentanţilor administraţiei locale care coordonează acest obiectiv de investiţii vine după ce membrii comisiilor de recepţie de la alte proiecte europene au fost ameninţaţi cu comisia de disciplină, în urma apariţiei unor nereguli la proiectele pentru care au semnat.

Începerea recepției pentru Centrul de Excelență a fost anunțată încă de la mijlocul lunii iunie, în condițiile în care conform termenului inițial lucrările trebuiau să fie gata de la 31 decembrie 2015. Din cauza întârzierilor, termenul a fost modificat o dată la 30 iunie 2016 și, ulterior, la 30 octombrie 2016, acesta fiind termenul final. Dacă nici acum investiția nu va fi finalizată la timp, Primăria Ploiești va fi nevoită să restituie Uniunii Europene fondurile primite pentru proiect.

Deși lucrările nu au fost finalizate, administrația locală organizează în prezent concursuri pentru angajarea funcționarilor care vor lucra la acest centru, fiind nevoie de șapte persoane, conform unei organigrame aprobate recent.

De reamintit este și faptul că Direcția Națională Anticorupție a solicitat recent documente de la Primăria Ploiești cu privire la acest Centrul de Excelență în Afaceri.

Mai multe detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here